Gratis waardescan ACTIE
Lees verder!

5 Tips om je huis koel te houden!


Met deze warme dagen wil je natuurlijk dat je huis lekker koel blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft? Lees het hitteplan!

1. Gooi de ramen open – en weer dicht


Zet ‘s morgens direct nadat je wakker bent geworden alle ramen en deuren maximaal een uur tegen over elkaar open in je huis. Op deze manier ontstaat een lekkere frisse wind door je huis. Zorg er daarna voor dat de ramen en deuren de hele dag zo dicht mogelijk blijven. Doe ook de gordijnen en luxaflex dicht aan de kant waar de zon staat. Hierdoor houd je de warmte grotendeels buiten en zal het een stuk aangenamer zijn in huis.

2. Vermijd apparatuur die warmte opwekt

Probeer warme lampen, kaarsen en apparatuur die warmte afgeven zo veel mogelijk te mijden. Als je buiten zit kan het uiteraard niet veel kwaad als je een paar kaarsen aan hebt gezet, maar binnen kunnen die paar kaarsen en lampen voor best wat (extra) warmte zorgen. Vermijd kookfornuis en oven. Op zo’n warme dag is een quiche misschien niet zo’n goed idee. Maak in plaats van een warme maaltijd vandaag een lekkere gezonde maaltijdsalade. De hitte van de oven en de pannen op het vuur zorgen voor veel extra warmte en zweetdruppels op je gezicht.

3. Doe lekker rustig aan


Maak je niet te druk. Werk je thuis met een schoonmaakrooster en is het vandaag tijd om te gaan stofzuigen? Pak die stofzuiger lekker op een wat minder warme dag en doe vooral rustig aan. De warmte die uit zo’n apparaat komt is ook niet bepaald koel. Ga liever rustig zitten met een glas ijsthee en een goed boek.

4. Bescherm je huis tegen de zon


Doe overdag het zonnescherm naar beneden. Dit houdt de zon buiten je huis, maar een zonnescherm zorgt er ook voor dat er op een aantal plaatsen schaduw verschijnt op de buitenmuren van je huis, waardoor deze minder snel op zullen warmen. Vaak blijven de buitenmuren nog wel een aantal uurtjes ‘nagloeien’, nadat de zon verdwenen is. Overweeg eens om planten tegen je muur op te laten groeien op strategische plekken, of om een struik of boom te planten die een prettige schaduw op je huis werpt. Een bladverliezende boom houdt je huis in de zomer koel, en laat in de winter het felbegeerde zonlicht door.

5. Schakel zwaarder verkoelend geschut in

Is je huis na bovenstaande tips nog niet een stuk koeler geworden? Wellicht is het dan verstandig om toch een airco, of krachtige ventilator aan te schaffen. Of koop een cool huis, en kijk snel op ons aanbod of schrijf je in voor onze gratis zoekservice.

Tenslotte.. We wonen in Nederland dus geniet nog even van het mooie weer. Voor je het weet is het weer voorbij!

Overige berichten


Huis verkopen in de zomer | 08-07-2019

Je huis (laten) verkopen in je vakantie? Gewoon doen!Je huis verkopen terwijl jij lekker met je opblaas-eend in het water...
Lees meer


Energielabel | 05-07-2019

Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd...
Lees meer


Hoe vraag ik het energielabel aan? | 02-07-2019

Alle huiseigenaren hebben begin 2015 van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel voor hun woning ontvangen. Dit energielabel is o.a....
Lees meer


Bekijk alle berichten