Buurman 50 jaar

8 Tips om spinnen in huis te voorkomen

Een spin! Wist je dat 1 op de 5 vrouwen en 1 op de 10 mannen bang is voor spinnen? Gelukkig hebben wij tips om spinnen in huis te voorkomen.

Maak schoon

Ga regelmatig met de stoflap door de hoeken van je huis. Spinnen houden van stille plekjes. Bijvoorbeeld in een kast, op zolder, in de kelder, in de garage en de hoeken van je huiskamer. Hoe vaker je ook dit soort plekjes schoonmaakt, hoe minder ze voorkomen.

Scheuren en gaten kitten

Maak een rondje door je huis om op zoek te gaan naar scheuren en gaten. De meeste spinnen komen via deze plekken de woning binnen. De gaten en scheuren kun je makkelijk dichtmaken met kit. Ook handig is het plaatsen van een soort van vegertje aan de onderkant van je deuren. Zo blokkeer je de toegang voor spinnen naar andere ruimtes.

Etherische olie

Spinnen houden niet van de sterke geur van een aantal etherische oliën. Spuit daarom wat van deze oliën op plaatsen waar je liever geen spinnen wilt tegenkomen, zoals bij de kozijnen van de badkamer en slaapkamer. Vooral een etherische olie op basis van munt werkt effectief. Meng dit met warm water en een klein scheutje afwasmiddel. Schudden en sprayen maar!

Citroen tegen spinnen in huis

Spinnen zijn geen fan van de geur van citroen, dus wrijf met een citroenschil alle deur- en raamkozijnen in. Of meng wat citroen met water en spuit dit vervolgens op alle kozijnen en scheurtjes en kiertjes. Spinnen zijn nuttige beestjes en vangen muggen en vliegen die we liever ook niet in huis willen.

Zuig hem op

Wie direct van ongewenste bewoners af wil, kan ze opzuigen. De meeste spinnen stikken door het stof in de stofzuigerzak.

Geen blote handen

Wij gaan de spinnen liever wat diervriendelijker te lijf. Met behulp met een glas en een ansichtkaart zetten we hem buiten. Vang een spin liever niet met je blote handen. Niet dat de kans groot is dat ze bijten, de gifkaken van een Nederlandse spin zijn vaak te klein en niet stevig genoeg om door de huid van de mens te dringen. Maar als je met je blote handen te werk gaat, is de kans wel groot dat je de spin beschadigd.

Compost

Spinnen verstoppen zich graag op donkere plaatsen. Vooral tuinen met stapels hout, tuinafval en containers zijn populair. Zorg er daarom voor dat er altijd zo’n donkere plek in je tuin creëert waar spinnen naartoe kunnen gaan. Uiteraard niet te dicht bij de deuren naar je woning, want dan kruipen ze snel naar binnen.

Neem een kat


Durf je helemaal niet in de buurt van de spin te komen? Dan wil je kat je misschien wel helpen. Spinnen zijn voor katten niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens heel smakelijk om te eten.

Overige berichten


Hoe koop ik een huis | 07-01-2019

Er zijn veel vragen over het kopen van een huis. Onze makelaar Arjan Buurman beantwoordt deze vragen in een vlog.
Lees meer


Nationale Hypotheekgarantie | 04-01-2019

Mensen die een huis kopen tot € 290.000, komen in 2019 in aanmerking voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). ...
Lees meer


Behind the scenes | 17-12-2018

Onlangs kregen onze makelaars acteerles van Joji Na van Tim Koldenhof Producties. Wil je weten hoe dat verliep? Bekijk dan deze video.
Lees meer


Asbest | 21-11-2018

We weten allemaal dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Zolang er niets kapot gaat, is er echter niets aan de hand. Er ontstaat pas...
Lees meer


Bekijk alle berichten