NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Hoe werkt dat eigenlijk?

Je hebt een perfect huis gevonden. Alleen is dit perfecte huis ook het droomhuis van heel veel anderen. De verkoper besluit daarom over te gaan op bieden bij inschrijving. Hoe maak jij toch kans op deze woning?Recht van gunningBieden op inschrijving gebeurt wanneer er veel gegadigden zijn voor de woning en de verkoper niet meer op basis van de biedingen een eerlijke keuze kan maken, omdat er meerdere geïnteresseerden zijn die de vraagprijs of zelfs meer bieden. De verkoper laat daarom iedereen binnen een gestelde termijn één bod doen. De verkoper gaat nu dus niet meer met één koper onderhandelen, maar geeft meerdere mensen kans op de woning. Nu gaat het niet meer per se om het uitbrengen van het hoogste bod, maar kijkt de verkoper ook naar andere voorwaarden en behoudt hij het recht van gunning.OpvallenHoe zorg je ervoor dat de verkoper jou de woning gunt? Je moet ervoor zorgen dat je positief opvalt met jouw bod. En dat doe je door heel specifiek te zijn met jouw bod. Waar anderen snel geneigd zijn op ronde bedragen te zitten, bijvoorbeeld 300.000 euro, laat jij je bod opvallen door juist een niet afgerond bedrag te benoemen, bijvoorbeeld 301.179 euro. Hoe je aan dat bedrag komt? Dat is een speciale datum voor jouw speciale huis. Als dat geen geluk brengt…


Voorwaarden


Verder val je op met de voorwaarden. Als je van tevoren weet of kunt inschatten of de verkoper geen haast heeft met de verkoop, omdat hij bijvoorbeeld nog geen andere woning heeft, maak de datum van overdracht dan niet te krap. Speel in op de behoefte van de verkoper, voor zover je die weet. Nog mooier is dat je flexibel bent voor wat betreft de overdracht. Het achterwege laten van het voorbehoud van financiering of de bouwkundige keuring kan ook een echte pre zijn. Kies hiervoor alleen als je zeker weet dat je de financiering rondt krijgt en je de staat van de woning al eens hebt kunnen bekijken. Je loopt echter altijd een risico.

Persoonlijk

Omdat de verkoper nu op basis van gunning de woning mag verkopen, is het belangrijk dat je hierop inspeelt. Je wilt dat de verkoper jou de woning gunt. Het verkopen van een woning kan soms best emotioneel zijn. Geef bij je inschrijving aan wat je van plan bent met de woning en waarom u er op bent gevallen. Klinkt dit emotioneel? Misschien, maar het kan wel helpen. Wees bij je inschrijving persoonlijk. Dan kan de koper inschatten of hij jou in het nieuwe huis ziet wonen en dat draagt bij aan een verhoogde gunfactor. 


Stel jij zou je huis verkopen via inschrijving. Aan wie gun jij je woning dan het meest en waarom? Houd dit in gedachten op het moment dat je je bod uitbrengt, het gaat je zeker helpen. Veel succes! 

Liever advies van een ervaren onderhandelaar? Schakel ons in als jouw aankoopmakelaar en maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Overige berichten


Stagiaire gezocht | 11-01-2021

Ben jij een enthousiaste student communicatie, (online) marketing, grafische vormgeving, bedrijfskunde, fotografie of...
Lees meer


Hoe verkoop je je huis in de winter? | 06-01-2021

Wat is het beste seizoen om mijn huis te verkopen? Regelmatig krijgen we de vraag of de...
Lees meer


COVID-19 | 15-12-2020

Als gevolg van de nieuwe maatregelen van maandag 14 december 2020 mogen huishoudens nog maar 2 personen per dag...
Lees meer


Huis bezichtigen tijdens coronacrisis | 14-12-2020

Wij ontvangen veel vragen over de mogelijke gevolgen van het Coronavirus. Gaat de verkoop van mijn huis...
Lees meer


Bekijk alle berichten