Gratis waardescan ACTIE
Lees verder!

Energielabel aanvragen

Alle huiseigenaren hebben begin 2015 van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel voor hun woning ontvangen. Dit energielabel is o.a. gebaseerd op het bouwjaar van de woning en geeft een indicatie hoe zuinig de woning is. Bij verkoop is de eigenaar verplicht om een definitief energielabel aan te vragen en om deze te overhandigen aan de koper. Wie dit niet doet riskeert een forse boete.

Voorlopig energielabel

Heb je nog geen voorlopig energielabel ontvangen? Deze kan je alsnog opvragen via de website www.zoekuwenergielabel.nl. Op basis van je postcode en huisnummer wordt het voorlopig energielabel direct getoond.


Hoe maak je het label definitief?

Vraag het definitieve label aan via de website www.energielabelvoorwoningen.nl en log in met je DigiD-gegevens. Ben je eigenaar van de woning samen met je partner? Dan is de woning aan het DigiD-account gekoppeld van de persoon die het grootste aandeel in de woning heeft. Is dit gelijk verdeeld, dan is de woning gekoppeld aan de oudste persoon.

Na inloggen kom je in een afgeschermde omgeving waar je het definitieve label aan kunt vragen. Op basis van het voorlopig energielabel worden de gegevens van de woning getoond, waaronder het type woning, het bouwjaar en de woonoppervlakte. Controleer dit goed. Gebruik hiervoor de informatie die door ons is aangeleverd. Wijzig de gegevens als ze niet kloppen.

Hierna moet je in diverse stappen de kenmerken van je woning opgeven. Bijvoorbeeld type glas, of je dak en vloer zijn geïsoleerd en of je een Cv-ketel hebt. Belangrijk is om eventuele bewijslast van de in het verleden genomen energiebesparende maatregelen bij te voegen, zoals de foto’s van het dubbel glas of eventuele dakisolatie.


Bewijs leveren

Vervolgens moet je alle opgegeven kenmerken bewijzen. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat valt mee. Je mag namelijk onze ‘stamkaart’ als bewijs uploaden. Neem hierover contact op met onze binnendienst. 


Deskundige

Vervolgens selecteer je een erkend deskundige, die controleert de gegevens op afstand. De deskundige komt dus niet bij jou thuis langs. Deze deskundige mag je zelf kiezen uit een lijst die op de site wordt getoond. Wij adviseren de goedkoopste en de snelste. ;-) 


Registratie

Heeft de deskundige je gegevens goedgekeurd, dan ontvang je het definitieve energielabel per e-mail van de Rijksoverheid. Als je deze e-mail gelijk doorstuurt naar het secretariaat (info@buurman.nl), dan zorgen wij dat het energielabel bij de notaris aan de kopers wordt overhandigd. Het label is maximaal tien jaar geldig.


Vragen?

Kom je er niet uit? Neem contact op met Buurman Makelaardij, wij helpen graag.

Overige berichten


Huis verkopen in de zomer | 08-07-2019

Je huis (laten) verkopen in je vakantie? Gewoon doen!Je huis verkopen terwijl jij lekker met je opblaas-eend in het water...
Lees meer


Energielabel | 05-07-2019

Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd...
Lees meer


Hitteplan | 24-06-2019


Met deze warme dagen wil je natuurlijk dat je huis lekker koel blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft? Lees...
Lees meer


Bekijk alle berichten