Gratis waardescan ACTIE
Lees verder!

Is dat een goed idee?

Je huis (laten) verkopen in je vakantie? Gewoon doen!

Je huis verkopen terwijl jij lekker met je opblaas-eend in het water ligt? Dat kan prima! Ook al gaat dat misschien tegen je gevoel in. Want wie is er nu bezig met een nieuw huis tijdens de vakantieperiode? Wie kijkt er nou naar mijn woning? Aan wie kan ik dan mijn huis verkopen?


Niet alleen geveltoeristen

Zijn er mensen die naar jouw huis kijken? Die mensen zijn er zeker wel, en nee, niet alleen de ‘geveltoeristen’. Het klopt dat de zomer niet de beste tijd is om je huis te verkopen vanwege de vakantieperiode. Tegelijkertijd is het ook de gezelligste tijd van het jaar en willen mensen lekker naar buiten.

Woningen met een tuin of zonnig balkon zijn ineens erg in trek. En tijdens de bouwvak ligt ook niet meer alles stil. Er zijn bijvoorbeeld veel ZZP-ers die eerder of later op vakantie gaan. Dus een volledige stilte is er in de zomer niet meer bij gelukkig!


Je huis verkopen in de vakantie is juíst handig


Beeld je even in: lekker met een wijntje in je hand, uitzicht op een ondergaande zon en volop gezelligheid om je heen. Ondertussen staan wij voor je klaar om de kijkers te ontvangen. Dát is het voordeel van je huis verkopen tijdens de vakantie.

Je kinderen of huisdieren hoef je niet onder te brengen én – misschien wel nog relaxter – je hoeft maar één keer op te ruimen! We kunnen altijd in je huis terecht en jij merkt daar niks van. Uiteraard houden we je wél volledig op de hoogte. Jij kan gewoon zonder al die stressmomentjes je huis verkopen. En wij willen best even stofzuigen voordat je weer thuis bent hoor. ;-)
 

Hier moet je op letten


Er zijn een paar dingen die je nog moet weten. Niet iedere woning verkoopt even gemakkelijk (in de vakantieperiode).
Wil jij jouw paleis van een miljoen verkopen, dan zouden wij daar niet in de vakantie mee starten. Dit is momenteel een uitdagende prijsklasse waarbij je alle tools moet inzetten en dus ook moet zorgen dat het bereik zo groot mogelijk is. Dat is dus niet even niet handig in de zomer. Maar een eengezinswoning of een mooi appartement is zeker te verkopen! Bij voorkeur mét tuin of balkon.

Een belangrijk punt: mogelijke beslissingen moet je wel maken terwijl je lekker op vakantie bent. De potentiële koper is niet op vakantie en wachten is natuurlijk geen optie. Maar wij denken dat de verkoop van je woning dat zeker waard is! Drink je daarna gewoon nog een extra wijntje om je succes te vieren.
 

Als je op vakantie gaat; hier nog wat extra tips voor jou:

1. Zet niet op sociale media dat je weg bent. Wacht ook met het delen van je leukste kiekjes tot je weer terug bent.
2. Laat je buren weten dat je weg bent en voor hoe lang. Geef ze eventueel een telefoonnummer van iemand die ze kunnen bellen als er iets is.
3. Zet één of twee lampen op een timer. Zo brandt er ’s avonds altijd licht en kiest een inbreker niet zo snel jouw woning uit.
4. Laat geen kliko’s of andere mogelijke opstapjes bij je schutting staan.
5. Doe je gordijnen een stuk open zodat je huis er bewoont uit ziet.
6. Check je sloten, een alarmsysteem, rolluiken óf investeer in extra maatregelen.
 
Wij wensen je alvast een fijne vakantie! En wil jij ook je huis verkopen? Neem contact op met Buurman Makelaardij voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Wij komen graag bij jouw thuis.
 

Overige berichten


Energielabel | 05-07-2019

Vanaf 3 juli 2019 verandert het boetebeleid bij het energielabel voor woningen. De boetebedragen gaan omlaag. Tegelijkertijd...
Lees meer


Hoe vraag ik het energielabel aan? | 02-07-2019

Alle huiseigenaren hebben begin 2015 van de Rijksoverheid een voorlopig energielabel voor hun woning ontvangen. Dit energielabel is o.a....
Lees meer


Hitteplan | 24-06-2019


Met deze warme dagen wil je natuurlijk dat je huis lekker koel blijft. Maar hoe zorg je ervoor dat je huis koel wordt en blijft? Lees...
Lees meer


Bekijk alle berichten