GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

5 Tips voor de beste aankoopstrategie

Yes! Je hebt het huis van je dromen gevonden. Nu is het tijd om een bod uit te brengen. Een spannend moment, want je wilt niet te hoog en zeker niet te laag bieden. Lees snel onze tips voordat je aan de slag gaat. 

Een te hoog bod


Bij het uitbrengen van een goed bod denk je vast als eerste aan de hoogte van dit bod. Want wat is nu een goed bod? Wanneer de woning die jij op het oog hebt erg gewild is en er meerdere kapers op de kust zijn, dan ben je snel geneigd om (veel te) hoog te bieden. Daarmee weet je misschien wel zeker dat de woning voor jou is, maar wat zijn de directe financiële gevolgen van een te hoog bod? Het grootste risico is dat de hypotheek niet wordt goedgekeurd, waardoor je alsnog achter het net vist.

Zorg daarom dat je weet wat je maximale budget is en wat je maandlasten worden voordat je een bod plaatst. Wij werken samen met een aantal financiële adviseurs die jou snel en goed adviseren. Dus wil je eerst weten wat jij kunt besteden? Neem dan contact op, we maken graag een afspraak voor een financieel advies. 

Een te laag bod


Om het risico van een niet goedgekeurde hypotheek te vermijden, kun je ook een lager bod doen dan de oorspronkelijke vraagprijs en jouw maximale hypotheek. Een logische keuze, want dan heb je in de onderhandeling nog wat financiële ruimte. Het risico van het plaatsen van een (te) laag bod is dat je bieding niet serieus wordt genomen. De verkoper zal geen tegenbod plaatsen en mogelijk met een andere koper in onderhandeling gaan. Voordat je het weet is je huis dan verkocht aan een ander. 

Ontbindende voorwaarden


Zodra je een bod gaat uitbrengen ben je enthousiast over het huis wat je op het oog hebt. Je kunt dan belangrijke zaken zoals de ontbindende voorwaarden vergeten. En dat kan grote gevolgen hebben. Onder deze ontbindende voorwaarden valt bijvoorbeeld het voorbehoud van financiering.

Dit voorbehoud is belangrijk omdat het kan voorkomen dat de geldverstrekker de hypotheek niet wil financieren waardoor de koop niet kan doorgaan. Zonder voorbehoud van financiering kun jij alleen nog onder de koop uit door een percentage van de koopsom te betalen. Zonde van het geld. Een bouwkundige keuring en het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie vallen ook onder de ontbindende voorwaarden.

Afspraken schriftelijk vastleggen


Het is een mooie eigenschap wanneer jij mensen op hun blauwe ogen vertrouwt. Dat is echter tijdens het kopen van een woning geen aanrader. Ondanks dat het gebruikelijk is per telefoon een bod uit te brengen, is het vragen van een bevestiging per e-mail ook aan te raden. Niet alleen je bod, maar ook overige voorwaarden kun je hiermee vastleggen. Zo ontstaat er nooit onduidelijkheid over de inhoud van jouw bod. Sinds kort gebruiken wij hiervoor MOVE. Via dit online platform krijgt de makelaar jouw bod en voorwaarden rechtstreeks binnen. Vraag hiernaar bij de verkopende makelaar. 

De aankoopmakelaar


Het bieden op een huis is een spannende tijd. Enerzijds wil je dolgraag de woning die je op het oog hebt kopen, maar niet tegen elke prijs. Dit 'spel' kan behoorlijk stressvol zijn. Hét advies: neem een aankoopmakelaar in de arm. Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van jou als koper, hij kent de huidige woningmarkt op zijn duimpje en weet als geen ander hoe daar tactisch op moet worden ingesprongen.

Daarnaast kijkt een aankoopmakelaar los van emotie. Een objectieve blik is heel belangrijk wanneer je voor zo'n grote aankoop staat. De onderhandelingen kan je met een gerust hart aan jouw aankoopmakelaar overlaten, zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt voor jouw droomhuis. Neem - geheel vrijblijvend - contact op met Buurman Makelaardij, wij vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen! 

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wat is een gevalideerd NWWI-taxatierapport? | 31-01-2024

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ