NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Een energielabel is verplicht

Is een energielabel voor mijn woning echt verplicht?
Ja, een energielabel is sinds 2015 verplicht voor de verhuur en verkoop van iedere woning (met uitzondering van monumentale panden en woonboten). Huizen zonder energielabel riskeren een boete die kan oplopen tot maximaal 405 euro.

Officieel hoef je een label pas te overhandigen tijdens de overdracht, maar het energielabel kan een doorslaggevende rol spelen tijdens het verkooptraject omdat dit label aantoont hoe energiezuinig je woning is. Energiezuinige huizen kunnen aantrekkelijker zijn dan huizen met een rood energielabel, omdat huizen met een groen label minder energiekosten hebben.

Het aanvragen van een energielabel kan heel eenvoudig door met je DigiD in te loggen op de website energielabelvoorwoningen.nl. Je controleert de gegevens die bekend zijn over je woning en past deze aan indien nodig.

Om het label definitief te kunnen bepalen is bewijs nodig dat de gegevens die zijn ingevuld daadwerkelijk correct zijn. Bewijs is bijvoorbeeld een verkoop- of aankoopbrochure die de makelaar destijds heeft verstrekt of een bouwkundig rapport. Foto’s van specifieke kenmerken, bijvoorbeeld zonnepanelen, kunnen ook worden toegevoegd.

Zijn je gegevens compleet? Verstuur de aanvraag en ontvang het definitieve energielabel in je mailbox.
Een energielabel is 10 jaar geldig. Heb je echter in de tussentijd energiebesparende maatregelen getroffen, bijvoorbeeld nieuwe gevelisolatie of dubbelglas geplaatst, vraag dan een nieuw energielabel aan.

Wil je meer weten over het aanvragen van een energielabel? Neem dan contact op voor meer informatie. 

Overige berichten


Stagiaire gezocht | 11-01-2021

Ben jij een enthousiaste student communicatie, (online) marketing, grafische vormgeving, bedrijfskunde, fotografie of...
Lees meer


Hoe verkoop je je huis in de winter? | 06-01-2021

Wat is het beste seizoen om mijn huis te verkopen? Regelmatig krijgen we de vraag of de...
Lees meer


COVID-19 | 15-12-2020

Als gevolg van de nieuwe maatregelen van maandag 14 december 2020 mogen huishoudens nog maar 2 personen per dag...
Lees meer


Huis bezichtigen tijdens coronacrisis | 14-12-2020

Wij ontvangen veel vragen over de mogelijke gevolgen van het Coronavirus. Gaat de verkoop van mijn huis...
Lees meer


Bekijk alle berichten