Buurman 50 jaar

NHG in 2019

Mensen die een huis kopen tot € 290.000, komen in 2019 in aanmerking voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG).  Voor woningen waaraan energiebesparende maatregelen worden genomen stijgt de kostengrens ruim over de € 300.000.

Extra zekerheid

De aan de huizenprijs gekoppelde kostengrens voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) maakt daarmee opnieuw een forse sprong omhoog. De verzekering is bedoeld om mensen aan de onderkant van de woningmarkt beter in staat te stellen tot het kopen van een huis. In ruil voor de premie neemt de verzekeraar achter NHG de eventuele hypotheekschuld van wanbetalers over. Door deze extra zekerheid willen banken een lagere hypotheekrente aanbieden. Mensen die een huis kopen tot € 290.000, komen in 2019 in aanmerking voor de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Voor woningen waaraan energiebesparende maatregelen worden genomen stijgt de kostengrens ruim over de € 300.000.

Verduurzaming

Als huizenkopers energiebesparende voorzieningen treffen, kunnen zij al een NHG-hypotheek van meer dan 3 ton afsluiten. Die grens komt waarschijnlijk uit op € 307.400. Bij een zeer grote stijging van de huizenprijzen, zou het zelfs € 312.700 kunnen worden.

Uitgangspunt voor Nationale Hypotheekgarantie is dat een NHG-lening mogelijk is voor woningen tot maximaal de gemiddelde koopsom in Nederland die gefinancierd worden tot maximaal de wettelijk bepaalde loan-to-value. Die bedraagt dit jaar 100 procent, of 106 procent als er energiebesparende maatregelen worden genomen.

Wil je meer informatie over een NHG-hypotheek? Maak dan een afspraak met onze financiële adviseur.

 

Overige berichten


Hoe koop ik een huis | 07-01-2019

Er zijn veel vragen over het kopen van een huis. Onze makelaar Arjan Buurman beantwoordt deze vragen in een vlog.
Lees meer


Behind the scenes | 17-12-2018

Onlangs kregen onze makelaars acteerles van Joji Na van Tim Koldenhof Producties. Wil je weten hoe dat verliep? Bekijk dan deze video.
Lees meer


Asbest | 21-11-2018

We weten allemaal dat asbest schadelijk is voor de gezondheid. Zolang er niets kapot gaat, is er echter niets aan de hand. Er ontstaat pas...
Lees meer


Bekijk alle berichten