GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Nieuwe regels energielabel

Wil jij je huis verkopen in Apeldoorn of Ugchelen? Dan ben je verplicht om bij oplevering van de woning een definitief energielabel aan de koper te overhandigen. Kun je dit energielabel niet overhandigen? Dan riskeer je een forse boete. 



Direct aanmelden met definitief label

We adviseren je gelijk in het begin van het verkoopproces al een definitief energielabel aan te vragen. Vóórdat wij je woning op Funda plaatsen vragen wij om het energielabel. Daarmee voorkomen we dat je een hoge boete riskeert. 

 

Doordat zoekers kunnen filteren op definitieve energielabels krijgen ze geen objecten te zien met een voorlopig label. 


Daarnaast kunnen zoekers op Funda filteren op definitieve energielabels. Deze potentiële kijkers krijgen sowieso geen huizen te zien met een voorlopig energielabel. En dat is een gemiste kans wanneer je juist zoveel mogelijk potentiële kopers wilt bereiken. Een goede reden om op tijd een definitief label te regelen dus.


Advertentieplicht energielabel vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari is elke makelaar verplicht om naast alle informatie over de woning ook het energielabel te vermelden. Niet alleen op Funda maar ook op al onze sociale media kanalen en onze website. Zijn wij de verkoopmakelaar van jouw woning? Dan vermelden we dus het energielabel zo gauw we de woning in de verkoop zetten. 

 

Hoogte boete

De hoogte van de boete bedraagt momenteel maximaal € 435. Doordat het vaststellen van het energielabel op afstand niet meer mogelijk is, zijn de kosten van het energielabel flink gestegen. Om het energielabel te bepalen komt er dus fysiek iemand bij je thuis om het label te bepalen. 


Nog geen energielabel?

Het is belangrijk om het energielabel op tijd aan te vragen. Vind je dit ingewikkeld? Neem contact met ons op. Wij kunnen dit traject volledig voor je verzorgen. Wil je meer lezen over het aanvragen van het energielabel? Lees ons blog over het aanvragen van het energielabel in 5 stappen of neem contact op met Buurman Makelaardij. We helpen je graag op weg! 

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wat is een gevalideerd NWWI-taxatierapport? | 31-01-2024

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ