GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Tips om je als kijker voor te bereiden

Op zaterdag 6 april organiseren we weer de traditionele NVM Open Huizen Dag. Tijdens deze dag kun je vrijblijvend alle deelnemende huizen in Apeldoorn en Ugchelen zonder afspraak bezoeken. De eigenaar van het huis is aanwezig, zodat je al je vragen kunt stellen aan de bewoner van de woning. Ben je van plan om meerdere huizen te bezoeken?  Stippel dan van tevoren je route uit, zodat je tussen 11.00 en 15.00 uur alle huizen rustig kunt bekijken.

Tijdens de drukte van deze dag is het belangrijk om kritisch te kijken. Om je te helpen hebben we de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

1.  Checklist

Bedenk van te voren goed wat jouw wensen en behoeften zijn. Vergeet niet om onze handige bezichtigingslijst mee te nemen en maak hierop notities per huis. Hierdoor kun je tijdens een bezichtiging snel inschatten of het huis en de omgeving goed bij jouw wensenlijstje aansluiten. Je kunt de bezichtigingslijst hier downloaden.

2. Onderhoud

Kijk verder dan de scheur in de muur. Vraag naar een bouwrapport, kijk naar de isolatie, ventilatie, dubbelglas, het energielabel en de cv-ketel. Bekijk ook de staat van de muren, vloeren en afwerking. Als deze punten positief zijn, bespaart  dit veel tijd én geld. 

3. Verbouwing

Bekijk of er veel verbouwd moet worden en neem dit mee in je budget of onderhandeling. Is de woning in goede staat? Dan is het afhankelijk van je persoonlijke smaak of er in de woning veel moet verbouwd moet worden. 

4. Tuin

Let op de ligging, zonligging, onderhoud en privacy van de tuin. Heeft de tuin veel onderhoud nodig of bestaat hij juist alleen uit tegels? Privacy kan belangrijk zijn dus kijk of er een goede schutting aanwezig is tussen de tuin en die van de buren.

5. De buurt

Let op de locatie en of het past bij jouw wensen. Zoek je een rustige buurt of juist een plek voor kinderen? Misschien let je hier niet heel snel op wanneer je een hele dag bezig bent met het bekijken van huizen, maar kijk goed of de buurt overeenkomst met wat je zoekt. Houd je van een rustige buurt of zit je het liefst midden in de stad? Misschien ben je wel op zoek naar een goede plek voor kinderen en zou het een groot voordeel zijn als er een autovrije zone in de buurt is.

6. Voorzieningen

Naast het gegeven of je toekomstige woning in een fijne buurt staat, is het ook goed om te kijken naar voorzieningen in de omgeving. Kijk naar de nabijheid van supermarkten, scholen, uitvalswegen, openbaar vervoer en parkeerplekken. 

7. Stel je vragen

Probeer er in een redelijk korte tijd achter te komen of de woning wat voor jou is. Voelt de woning niet goed? Ga dan gewoon weg en ga naar de volgende woning op je lijstje. Alles is op deze dag vrijblijvend, dus je zit nergens aan vast. Focus op de punten die voor jou belangrijk zijn. Vraag of je ramen en deuren mag openen, maar vraag altijd om toestemming. Wees eerlijk tegen jezelf en bezoek alleen huizen die goed voelen.

8. Snel schakelen

Heb je uiteindelijk een huis bezocht waar je enthousiast over bent? Op naar de 2e bezichtiging! Het is belangrijk om dit keer ook andere mensen mee te laten kijken. Zo zal een aankoopmakelaar tijdens deze bezichtiging op onder andere alle technische details letten. Een eigen aankoopmakelaar kan snel schakelen tussen alle partijen en weet precies wat de volgende stappen moeten zijn. Je hebt een leuk huis gevonden, maar nu gaat het pas beginnen! De aankoopmakelaar van Buurman Makelaardij helpt je graag met dit proces.

9. Het financiële plaatje

Heb je momenteel een koopwoning en moet die verkocht worden? Dan is het belangrijk om van tevoren te weten wat je nieuwe maandlasten gaan worden. Hoeveel kun je lenen en wat is de maximale waarde van je hypotheek? Wij brengen je graag in contact met een hypotheekadviseur die dit nauwkeurig voor je uitzoekt en begeleidt in dit proces. De makelaar kan je tevens een inschatting geven van de waarde van je huidige koopwoning. Dit helpt de hypotheekadviseur in het maken van een eerste berekening.

Maak gebruik van deze tips en geniet van de NVM Open Huizen Dag! Kijk snel welke huizen deelnemen aan de NVM Open Huizen Dag.

Overige berichten


Fietsroute NVM Open Huizen Dag | 05-04-2024

Het is zaterdag 6 april mooi weer. Dus ga lekker fietsen langs de leukste huizen tijdens de NVM Open Huizen Dag op 6 april 2024!

Lees meer


Etiquette huizen bezoeken | 25-03-2024

Ga jij zaterdag 6 april huizen bezichtigen in Apeldoorn of Ugchelen, tijdens de NVM Open Huizen Dag? Het is fijn om te...
Lees meer


NVM Open Huizen Dag op zaterdag 6 april | 07-03-2024

Op zaterdag 6 april 2024 organiseert de NVM weer de traditionele NVM Open Huizen Dag. Het doel van de...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ