GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Tips voor de verkoop van je huis

Wanneer je je huis te koop zet in Apeldoorn, wil je natuurlijk dat het snel wordt verkocht tegen goede voorwaarden. De eerste indruk van je woning op een potentiële koper is daarom van groot belang. En daarin is nog veel te winnen. Te vaak blijft een huis nog lang te koop staan doordat de eerste indruk niet goed is. Lees snel onze 5 tips hoe je dit kunt voorkomen.

1. Schakel vrienden en familie in

Je bent gewend aan je eigen huis en omgeving, maar welke indruk maakt je huis nu eigenlijk op de potentiële koper? Dit kun je ontdekken door familie of vrienden eens kritisch naar je huis te laten kijken. Is het misschien te rommelig? Of is het juist te kaal? Ruikt je huis muf? Is de tuin goed bijgewerkt? Door anderen in te schakelen krijg je een reëel beeld van wat je nog moet aanpakken om je huis verkoopklaar te maken. Wil je professionele hulpt? Maak dan een afspraak met onze verkoopstyliste. 

2. Opruimen en ruimte creëren

Verhuizen is een mooi moment om op te ruimen. Bewaar geen onnodige spullen in je woning. Het is namelijk geen opslagruimte, maar een visitekaartje. Teveel spullen geven het gevoel dat het huis toch niet zo heel ruim is. Creëer daarom een gevoel van ruimte in je huis door onnodige accessoires en meubels te verwijderen.

3. Werk achterstallig onderhoud bij

Achterstallig onderhoud moet altijd bijgewerkt worden. De aanstaande bewoner heeft vaak geen zin om veel te klussen aan het huis en krijgt door achterstallig onderhoud het gevoel dat het huis slecht is onderhouden.

4. Voorbereiding op bezichtiging

Wanneer je kopers over de vloer krijgt, zorg dan dat je huis fris ruikt. Zet een frisse bos bloemen op tafel, lucht het huis goed door en spuit desnoods een frisse interieurparfum in uw kamer. Let op, teveel is ook niet goed. Het moet 'natuurlijk' overkomen. Zorg dat alles is opgeruimd. Geen volle wasmand, afwas op het aanrecht of speelgoed van de kinderen op de vloer.

5. Tijdens de bezichtiging

Tijdens het bezichtigen van het huis kun je het beste niet aanwezig zijn. Teveel mensen geven het huis een krappe indruk. Ook voelen bezoekers zich vaak opgelaten indien de verkoper thuis is. Ook aanwezigheid van huisdieren (in het bijzonder honden) kan onplezierig zijn voor kijkers.


Wil je weten wat je nog meer kunt doen om je huis te verkopen? Neem contact op met Buurman Makelaardij, onze makelaars komen graag bij je thuis. 

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wat is een gevalideerd NWWI-taxatierapport? | 31-01-2024

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ