NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Verwachting woningmarkt

De krapte in de woningmarkt blijft

 

Vooralsnog lijkt het erop dat de krapte in de woningmarkt nog even doorzet. De coronacrisis zorgt niet voor het beetje lucht op de krappe woningmarkt in Apeldoorn, waarnaar we op zoek zijn. Dit blijkt uit de rapportage 'Monitor Koopwoningen' die in augustus is gepubliceerd.

 

Historisch laag

 

Uit de rapportage blijkt dat het woningaanbod historisch laag is en dat corona niet tot nauwelijks invloed heeft op de woningmarkt. Zeven jaar geleden konden woningzoekers kiezen uit dertig woningen. Op dit moment is dat niet meer dan drie woningen. Het lijkt erop dat deze krapte nog even blijft, ook door het gebrek aan grote projecten voor nieuwbouwwoningen. Op dit moment staat een woning gemiddeld slechts 28 dagen te koop.


Ontwikkelingen


Er zijn manieren om de woningmarkt uit deze krapte te krijgen. In de eerste plaats zouden particuliere beleggers hun woningen massaal te koop moeten aanbieden. Daarnaast zou er een ombuiging in het verkoopproces moeten plaatsvinden, waarbij eerst de woning verkocht wordt en daarna pas naar een nieuwe woning wordt gezocht. Dit werkt echter alleen wanneer dit op grote schaal gebeurt. Als laatste zou er een sterke stijging van de kapitaalrente moeten plaatsvinden. Vooralsnog lijkt geen van de ontwikkelingen op korte termijn plaats te vinden.

 

Oververhit

 

De kans is groot dat de werkloosheid die door het coronavirus is ontstaan, toeneemt. Met stijgende lonen voor de werkenden, blijft de huizenmarkt krap en raakt hij wellicht nog sneller oververhit. Ook door het achterblijven van grote nieuwbouwprojecten. In deze huidige situatie, waarin de aanpak van het coronavirus zo actueel blijft, is echter niets meer zeker en kunnen we nog veel kanten op.

 

Huis kopen?

 

Ben jij van plan om een woning te kopen in deze oververhitte tijden? Laat je goed adviseren door een ervaren aankoopmakelaar. Wil je meer weten over onze aanpak? Maak snel een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Overige berichten


Stagiaire gezocht | 11-01-2021

Ben jij een enthousiaste student communicatie, (online) marketing, grafische vormgeving, bedrijfskunde, fotografie of...
Lees meer


Hoe verkoop je je huis in de winter? | 06-01-2021

Wat is het beste seizoen om mijn huis te verkopen? Regelmatig krijgen we de vraag of de...
Lees meer


COVID-19 | 15-12-2020

Als gevolg van de nieuwe maatregelen van maandag 14 december 2020 mogen huishoudens nog maar 2 personen per dag...
Lees meer


Huis bezichtigen tijdens coronacrisis | 14-12-2020

Wij ontvangen veel vragen over de mogelijke gevolgen van het Coronavirus. Gaat de verkoop van mijn huis...
Lees meer


Bekijk alle berichten