GRATIS waardebepaling
Lees verder!

Ga met een gerust hart op vakantie

In deze periode trekt Nederland er massaal op uit naar de camping of de Costa’s voor een welverdiende vakantie. Dit is ook de tijd voor inbrekers om een flinke slag te kunnen slaan. Wij geven je graag wat tips om met een gerust hart op vakantie te gaan.

Social media

Social media is niet meer weg te denken uit de hedendaagse manier van communiceren. Te pas en te onpas worden de dingen die wij hebben gedaan of gaan doen gedeeld met de rest van de wereld. Ook met ongewenste gasten. Wees daarom altijd voorzichtig met het delen van jouw vakantie via de diverse social media.

Verlichting via timers

Als er licht brand op gepaste tijden in huis, lijkt jouw woning bewoond, ook al ben je zelf niet aanwezig. Door middel van een timer kan je het licht laten branden in de avonduren en overdag weer uitzetten. De timer is voor zowel binnen als buiten op de verlichting toe te passen. Zorg dat de verlichting ‘geloofwaardig’ is. Een klein lampje met weinig verbruik achter in het huis continue laten branden is juist een signaal voor een inbreker dat er niemand thuis is.

Nachtsloten

Zodra je op vakantie gaat en de deur achter je dicht trekt, zorg dan dat dit de deur aan de straatkant is. Vergrendel de moeilijk zichtbare deuren met extra sloten die je alleen aan de binnenkant kunt bedienen met een zogenaamd nachtslot. Inbrekers zijn geneigd de deur die het verst uit het zicht is te forceren, zorg daarom dat deze extra goed en van binnenuit beveiligd is. De deur aan de straatkant is dan weliswaar minder beveiligd, maar ligt in het zicht van de buurt en is daarom minder gevoelig voor inbraak.

Een goede buur……is beter dan een verre vriend

Informeer jouw buren zodra je op vakantie gaat. Vraag of zij jouw brievenbus willen legen zodat deze niet uitpuilt van de reclamefolders, kranten en andere post. Zij kunnen tevens een oogje in het zijl houden en eventueel politie waarschuwen wanneer zij geluiden uit jouw woning horen, terwijl je niet aanwezig bent. Omdat zij op de hoogte zijn van jouw vertrek kunnen zij extra alert reageren op ongewone situaties rondom je woning.

Open deur

Als laatste nog wat tips die zullen klinken als een open deur, maar worden in de haast van vertrek nog regelmatig vergeten.
  • Zet geen dure voorwerpen in het zicht
  • Sluit alle deuren en ramen
  • Laat geen sleutels aan de binnenkant van deuren en ramen zitten
  • Berg ladders en gereedschap goed op om het de inbreker niet al te gemakkelijk te maken
Je kan jouw huis laten keuren volgens het politiekeurmerk of de Borg regeling, dan weet je zeker dat jouw spullen er nog zijn wanneer je uitgerust van jouw vakantie terug komt.

Fijne vakantie!

Overige berichten


Droomhuis gevonden? | 18-10-2019

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden en het is tijd om een bod uit te brengen. Een spannend moment, want je wilt niet te hoog en...
Lees meer


Interview Arjan Buurman | 20-09-2019

Afgelopen zomer is Buurman Makelaardij voor de 2e keer in de prijzen gevallen bij de verkiezing van ‘Funda’s video...
Lees meer


Prinsjesdag 2019 | 17-09-2019

Prinsjesdag 2019; belangrijk nieuws voor jou, als (toekomstig) huiseigenaar. 

Onorthodoxe...
Lees meer


84 miljoen voor subsidieregeling | 16-08-2019

De Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) wordt vanaf 2 september weer opengesteld. Gisteren zijn de voorwaarden voor de...
Lees meer


Bekijk alle berichten