GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Wat kan een aankoopmakelaar voor jou betekenen?

Een NVM-aankoopmakelaar is een makelaar die je helpt met je zoektocht naar een koophuis in Apeldoorn of Ugchelen, die makelaar die je adviseert, die voorkomt dat je een kat in de zak koopt en die alles regelt wat nodig is om het volledige koopproces vloeiend te laten verlopen. In dit artikel leggen we alle stappen aan je uit. 

Hulp bij het zoeken

Als je op zoek bent naar een geschikte woning dan is het goed om eerst stil te staan bij je woonwensen. Zijn deze realistisch? Misschien wel voor nu maar hoe zit dat over 5 jaar? Ken je de verschillende wijken in Apeldoorn en Ugchelen? Samen met de aankoopmakelaar bespreken we je woonwensen en brengen we in kaart wat goed bij je past.

Sta je al ingeschreven voor onze gratis zoekservice? Je wordt dan als 1e geinformeerd over het nieuwste woningaanbod van de NVM-makelaars in Apeldoorn of Ugchelen. Vaak al voordat de woning op Funda staat! 

Bezichtigen

Heb je een leuk huis gezien en wil je dit huis graag bezichtigen? Met een eigen aankoopmakelaar sta je als koper een stuk sterker. De verkoper weet dat jij een serieuze kandidaat bent als je samen met de aankoopmakelaar komt bezichtigen. Je kunt natuurlijk ook eerst zelf de woning gaan bezichtigen, zonder een makelaar. 


Huiswerk

Voordat jullie de woning gaan bezichtigen, doet de makelaar zijn huiswerk. Hij kijkt of er geen bijzonderheden staan in het bestemmingsplan, of er bodemverontreiniging bekend is, er rechten en plichten op het perceel rusten die nadelig zijn, etc. Er zijn veel zaken waar je als koper van op de hoogte moet zijn om een miskoop te voorkomen. Het is belangrijk om goed voorbereid aan te komen bij een woning.

Verkoopmakelaar

Tijdens de bezichtiging kom je in contact met de verkoopmakelaar. Deze zal jou wat over het huis vertellen, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen. Dat betekent dat de verkoopmakelaar primair de belangen van de verkoper behartigt en niet die van jou. Dat begint al met de prijs van de woning. De verkoopmakelaar wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en jij wilt uiteraard zo min mogelijk betalen. De aankoopmakelaar komt op voor jouw belang.


Onderzoeksplicht

Als koper heb je een onderzoekplicht. Deze onderzoekplicht gaat heel ver. Veel kopers zijn hiervan niet op de hoogte en gaan er van uit dat verkoper alles wat niet deugd moet vermelden. Dit is niet het geval! Het is erg belangrijk om goed naar de kwaliteit van de woning te laten kijken door een expert. Een aankoopmakelaar kan je een goede inschatting geven over kosten met betrekking tot achterstallig onderhoud en andere gebreken. Ook kan een aankoopmakelaar je duidelijkheid geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van verbouwingen en de kosten die hierbij komen kijken.


Onderhandelen

Bij het kopen van een huis komt veel emotie kijken. Je bent vaak verliefd op een huis geworden en wilt eigenaar worden. Ondertussen voel je de druk van de concurrentie en wil je niet wéér naast een huis grijpen. Een aankoopmakelaar heeft deze emotie niet en gaat objectief een onderhandeling in. Hij komt met een gefundeerd voorstel en zorgt ervoor dat je niet méér voor het huis betaalt dan dat je van plan was, wat financieel haalbaar is, of wat het waard is. In het gunstigste geval koopt hij de woning voor een betere prijs aan dan je zelf was gelukt.

Koopcontract

Heb je je droomhuis gekocht? Dan zorgt de aankoopmakelaar ervoor dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd in een koopcontract. Tijdens de overdracht is hij bij de inspectie totdat jij de sleutel van je nieuwe huis ontvangt. Ook na de koop blijft hij je aanspreekpunt.


Hoe vind ik een makelaar die bij me past?

Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar, werk je de komende periode veel met elkaar samen. Het is fijn wanneer je een goede klik hebt met de makelaar en het makelaarskantoor en vertrouwen in ze hebt. Ben je benieuwd wat andere klanten over ons zeggen? Lees de onafhankelijke beoordelingen op Funda.


Het verschil tussen een aankoop- en verkoopmakelaar

Alle huizen die op Funda staan, staan bij een verkoopmakelaar in de verkoop. De verkoopmakelaars komt op voor de belangen van de verkoper en kunnen – en mogen – een potentiële koper niet adviseren met betrekking tot het kopen van die woningen. Als aankoopmakelaar werken we juist voor de koper en komen we voor jou belangen op, wat een succesvolle aankoop ten goede komt.


Heb je interesse? We maken graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wat is een gevalideerd NWWI-taxatierapport? | 31-01-2024

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ