GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Wat kan een aankoopmakelaar voor jou betekenen?

Een NVM-aankoopmakelaar is een makelaar die je helpt met je zoektocht naar een eigen huis in Apeldoorn of Ugchelen, die je adviseert, die voorkomt dat je een kat in de zak koopt en die alles regelt wat nodig is om het koopproces vloeiend te laten verlopen.


Hulp bij het zoeken

Bespreek je woonwensen met de aankoopmakelaar en schrijf je in voor onze gratis zoekservice. Je wordt als 1e geïnformeerd over nieuw aanbod in de gemeente Apeldoorn, vaak al voordat de woning op Funda staat. Daarnaast heeft de aankoopmakelaar toegang tot een uitgebreid netwerk in Apeldoorn en beschikt over data vanuit de NVM. 


Bezichtigen

Heb je een leuk huis gezien en wil je dit huis graag bezichtigen? Met een eigen aankoopmakelaar sta je als koper een stuk sterker. De verkoper weet dat jij een serieuze kandidaat bent als je samen met de aankoopmakelaar komt bezichtigen.


Huiswerk

Voordat jullie de woning gaan bezichtigen, doet de makelaar zijn huiswerk. Hij kijkt of er geen bijzonderheden staan in het bestemmingsplan, of er bodemverontreiniging bekend is, er rechten en plichten op het perceel rusten die nadelig zijn, etc. Er zijn veel zaken waar je als koper van op de hoogte moet zijn om een miskoop te voorkomen. Het is belangrijk om goed voorbereid aan te komen bij een woning.

Verkoopmakelaar

Tijdens de bezichtiging kom je in contact met de verkoopmakelaar. Deze zal jou wat over het huis vertellen, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen. Dat betekent dat de verkoopmakelaar primair de belangen van de verkoper behartigt en niet die van jou. Dat begint al met de prijs van de woning. De verkoopmakelaar wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en jij wilt uiteraard zo min mogelijk betalen. De aankoopmakelaar komt op voor jouw belang.


Onderzoeksplicht

Als koper heb je een onderzoekplicht. Deze onderzoekplicht gaat heel ver. Veel kopers zijn hiervan niet op de hoogte en gaan er van uit dat verkoper alles wat niet deugd moet vermelden. Dit is niet het geval! Het is erg belangrijk om goed naar de kwaliteit van de woning te laten kijken door een expert. Een aankoopmakelaar kan je een goede inschatting geven over kosten met betrekking tot achterstallig onderhoud en andere gebreken. Ook kan een aankoopmakelaar je duidelijkheid geven over de mogelijkheden en onmogelijkheden van verbouwingen en de kosten die hierbij komen kijken.


Onderhandelen

Bij het kopen van een huis komt veel emotie kijken. Je bent vaak verliefd op een huis geworden en wilt eigenaar worden. Ondertussen voel je de druk van de concurrentie en wil je niet wéér naast een huis grijpen. Een aankoopmakelaar heeft deze emotie niet en gaat objectief een onderhandeling in. Hij komt met een gefundeerd voorstel en zorgt ervoor dat je niet méér voor het huis betaalt dan dat je van plan was, wat financieel haalbaar is, of wat het waard is. In het gunstigste geval koopt hij de woning voor een betere prijs aan dan je zelf was gelukt.

Koopcontract

Heb je je droomhuis gekocht? Dan zorgt de aankoopmakelaar ervoor dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd in een koopcontract. Tijdens de overdracht is hij bij de inspectie totdat jij de sleutel van je nieuwe huis ontvangt. Ook na de koop blijft hij je aanspreekpunt.


Hoe vind ik een makelaar die bij me past?

Bij het inschakelen van een aankoopmakelaar, werk je de komende periode veel met elkaar samen. Het is fijn wanneer je een goede klik hebt met de makelaar en het makelaarskantoor en vertrouwen in ze hebt. Ben je benieuwd wat andere klanten over ons zeggen? Lees de onafhankelijke beoordelingen op Funda.


Het verschil tussen een aankoop- en verkoopmakelaar

Alle huizen die op Funda staan, staan bij een verkoopmakelaar in de verkoop. De verkoopmakelaars komt op voor de belangen van de verkoper en kunnen – en mogen – een potentiële koper niet adviseren met betrekking tot het kopen van die woningen. Als aankoopmakelaar werken we juist voor de koper en komen we voor jou belangen op, wat een succesvolle aankoop ten goede komt.


Heb je interesse? We maken graag een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Overige berichten


Zomer Open Huis Avond | 22-06-2022

Zo vlak voor de zomervakanties organiseert Buurman Makelaardij een Zomer Open Huis Avond. Alle tuinen staan er prachtig en...
Lees meer


Is een hybride warmtepomp verplicht? | 20-06-2022

Het kabinet kondigde onlangs aan dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van je...
Lees meer


Overlast door warmtepomp | 16-06-2022

Warmtepompen zijn enorm populair. Ze zijn goed voor het milieu en de portemonnee. Helaas kunnen warmtepompen ook de nodige overlast...
Lees meer


Wat is het beste seizoen om je huis te verkopen? | 18-04-2022

De beste tijd om je huis te verkopen in Apeldoorn of Ugchelen is het moment waarop je daar...
Lees meer


Bekijk alle berichten