NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Ruim je kledingkast op in 6 stappen

Storm Ciara is in aantocht! Een goede reden om je kledingkast eens flink op te ruimen. Een flinke klus maar wel een waar je héél blij van wordt! Je hebt weer overzicht en een opgeruimde omgeving zorgt voor rust in je hoofd. Lees snel ons stappenplan. 

Stap 1: Zorg voor een goede kledingkast


Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt voor al je kleding. Selecteer je kast daar dus op. Koop mooie manden voor je riemen, sokken, etc. 

Stap 2: Alles uit de kast


Haal ál je kleding, schoenen, sportkleding, dekbedovertrekken, kledinghangers, boeken, uit je kast. Leg het bijvoorbeeld op je bed. Verzamel óók je kleding die nog in je sporttas zit, je jasjes aan de kapstok, een sjaal in je auto… Alles.

Stap 3: Bekijk al je kleding stuk voor stuk


Pak elk kledingstuk bewust één voor één vast. Stel jezelf de vraag of je nog echt blij wordt van dit kledingstuk. Heb je de kleding afgelopen jaar gedragen? Nee? Geef weg wat je niet draagt, gooi weg wat kapot is en ook die trui die eigenlijk te klein is gaat niet meer terug de kast in. Alleen de kleding die je draagt en waar je blij van wordt gaat terug de kast in. Als de kleding nog in goede staat is, geef het dan weg aan een goed doel of breng het -gelijk- naar een 2ehands winkel.

Stap 4: Doe de kleding die weg kan ook echt weg


Om te voorkomen dat je huis na het inruimen van je kledingkast er uit ziet als een oorlogsslagveld, is het handig om vooraf te bedenken waar je de kleding gaat laten. Zorg dat je vooraf vuilniszakken klaarlegt voor de kleding die weggegooid kan worden. Leg wat plastic tassen klaar voor kleding die naar de H&M gebracht kan worden. Bij de H&M kun je kleding inleveren tegen een leuke kortingsbon, waarna zij het recyclen.

Leg een doos klaar om kleding in te leggen die je wilt verkopen. Breng dit wel gelijk weg. Misschien liggen er ook spullen van je partner in jouw kast. Leg die gelijk terug in zijn kast. En heb je dingen van vrienden geleend? Stop deze gelijk in een tas en breng ze weg.

Stap 5: Orden je kleding

Leg kleding die bij elkaar hoort bij elkaar. Alle sportkleding leg je bij elkaar, truien bij elkaar, broeken, etc. Voor een mooi resultaat is het fraai als je kleur bij kleur terug in de kast legt. Als je veel kleren hebt, kan het handig zijn om je garderobe in tweeën te delen: je voorjaars- en najaarskleding. Hang één deel in je kledingkast en berg het andere deel bijvoorbeeld op je zolder op. Zo wordt je kast niet te vol.

Stap 6: Hoe houd je een opgeruimde kledingkast?


En? Ben je blij met het eindresultaat? Nu is de truc om de kast ook opgeruimd te houden. Koop je wat nieuws? Dan moet er een ander kledingstuk uit je kast. Is je kast toch weer voller dan 2/3e met kleding? Dan wordt het tijd om opnieuw op te ruimen en moet je afscheid nemen van kleding die je niet meer draagt.

Vergeet niet om jezelf te belonen met een kop koffie met een lekker taartje. Veel succes!

Overige berichten


Makelaars merken niets van corona crisis | 08-05-2020

Corona of niet, de gekte op de huizenmarkt houdt aan. Banken voorspellen een crisis, maar makelaars merken daar niets van. Makelaar...
Lees meer


Huis kopen? | 07-05-2020

Yes! Je hebt het huis van je dromen gevonden. Nu is het tijd om een bod uit te brengen. Een spannend moment, want je wilt niet te...
Lees meer


Betalingsachterstand door Corona? | 06-05-2020

De coronacrisis zet zich helaas nog onverminderd voort. Hierdoor wordt het voor sommige woningeigenaren steeds moeilijker om...
Lees meer


Geen gedwongen verkopen tot 1 juli | 05-05-2020

Na de persconferentie van Mark Rutte, op 20 april jongstleden, kwamen we erachter dat we er nog niet zijn. De intelligente lockdown...
Lees meer


Bekijk alle berichten