GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Wie bepaalt de aanvaardingsdatum?

De aanvaardingsdatum wordt ook wel datum van overdracht, leveringsdatum of transportdatum genoemd. Vaak wordt gewoon de term aanvaardingsdatum gebruikt.

De aanvaardingsdatum van een huis is de datum waarop de koper eigenaar wordt van de woning. Na het tekenen van de akte van levering ontvangt de koper de sleutels van zijn nieuwe huis. De aanvaardingsdatum kan op elke dag van het jaar gezet worden.

De aanvaardingsdatum vormt ook een onderdeel van de onderhandelingen. Als verkoper van een huis zijn er tijdens de onderhandelingen, een heleboel afspraken te maken met de koper. Over elk onderdeel moeten jullie het eens worden en kun je onderhandelen. 

Welke opties heb jij als verkopende partij? 

De verschillende mogelijkheden:
  • De datum wordt in overleg vastgesteld
  • De verkoper stelt een vaste datum en vermeldt deze aan potentiële kopers
  • De verkoper stelt een uiterste datum
  • De verkoper stelt een aanvaardingsdatum afhankelijk van bijvoorbeeld de oplevering van een nieuwbouwhuis.

Deze laatste optie geeft voor potentiële kopers weinig zekerheid. De oplevering van een nieuwbouwwoning is lastig in te schatten. In zo’n geval wordt vaak gekozen voor een uiterste opleverdatum, of zoveel eerder als door de verkoper aan te geven.

Een potentiële koper is niet verplicht akkoord te gaan met de voorgestelde aanvaardingsdatum. De aanvaardingsdatum is onderdeel van de onderhandelingen. Er kan niet eerder een koopovereenkomst worden gesloten dan dat overeenstemming is bereikt over de aanvaardingsdatum.

Heb je meer vragen over het kopen of verkopen van een huis? Laat je gegevens achter, dan nemen wij contact op. We helpen je graag.

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wat is een gevalideerd NWWI-taxatierapport? | 31-01-2024

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ