GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Hoe verkoop ik mijn huis?

Heb je verkoopplannen, woon je in Apeldoorn, Ugchelen of Beekbergen? Kun je wel wat hulp gebruiken van een ervaren verkoopmakelaar? Dan ben je voor een succesvolle verkoop, bij Buurman Makelaardij aan het juiste adres! 

Wij leggen onze werkwijze graag in 7 stappen uit.

1. De woningopname

Als je je huis gaat verkopen dan wil je eerst weten wat de waarde is van je woning. De verkoopmakelaar komt daarom bij jou thuis voor een waardebepaling van de woning. Na een deskundige inspectie van je hele woning, het onderhoud, de pluspunten en de minpunten, ontvang je direct een advies vraagprijs. Samen bespreken jullie de belangrijkste kenmerken en unieke verkooppunten van de woning. Jij kent jouw eigen huis immers het beste. 

Naast de waardebepaling van de woning krijg je advies over het verbeteren van bepaalde aspecten -mocht dat nodig zijn-. Die rode muur vindt jij misschien wel heel mooi, maar vindt een potentiele koper dat ook? Daarnast krijg je tips wat de beste manier is om je huis te presenteren voor de verkoop. Je wordt optimaal begeleid om tot een maximaal verkoopresultaat te komen.

Als verkoopmakelaar behartigen wij alleen jouw belang. We spreken af welke vergoeding hier tegenover staat. Door duidelijke afspraken te maken, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Zo weet je exact waar je aan toe bent als Buurman Makelaardij jouw verkoopmakelaar wordt in Apeldoorn of Ugchelen. 


2. Uitgekiende verkoopstrategie

 

Het behalen van een maximaal verkoopresultaat staat of valt met een uitgekiende verkoopstrategie en promotie. Buurman Makelaardij bestaat al sinds 1968 in Apeldoorn en Ugchelen. Daarom hebben onze makelaars ervaring met elk type woning, of er nu veel belangstelling voor is of juist weinig. Samen met de makelaar bespreken jullie  dé strategie voor jouw huis. Elk huis is uniek en daarom elk verkoopplan ook. 


3. Optimale presentatie

 
Een 1e indruk maak je maar één keer. Daarom kiezen wij voor een optimale presentatie van je woning. Wij werken samen met de beste woonfotografen en we maken een woonvideo van je woning. Met een goede verkooptekst en een mooie brochure is jouw huis er klaar voor: we gaan je woning online plaatsen op onze website en Funda en al onze zoekers in Apeldoorn en Ugchelen. 

In de eerste drie dagen dat je woning online staat, bekijken online net zoveel bezoekers je woning als in de 3 maanden die volgen. Het is dus uitermate belangrijk dat je woning strategisch en met het juiste  promotieplan wordt aangeboden. 

Bekijk het promotieplan voor jouw huis

4. Presentatie in beeld

Online marketing is dé manier om aan de hele wereld te laten weten dat jouw huis te koop staat. Wij zetten vol in op diverse sociale media platforms, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn en YouTube. Natuurlijk kiezen we voor het meest uitgebreide presentatiepakket van Funda. Zo kan niemand meer om jouw huis heen!


5. De bezichtigingen

Het begeleiden van kijkers én zoveel mogelijk informatie over ze verzamelen is een vak apart. Het is veel meer dan alleen het huis laten zien, een brochure overhandigen en informatie geven over de buurt. Naast relevante informatie over je huis vertellen ben je wettelijk verplicht om echt alle relevante informatie te vertellen. Dus ook gebreken die je zelf niet eens kent of vergeten bent. Je mag niets over het hoofd zien. Anders kan dit leiden tot schadeclaims achteraf of ontbinding van de koop. Aan de andere kant heeft ook de koper zelf de plicht om zich zo goed mogelijk te informeren. Na een bezichtiging ontvang jij altijd feedback.

6. Een bod op je huis

Is er een bod? Dan gaan we direct aan de slag om de beste verkoopcondities te realiseren. Soms is een bod de start van een spannende en hectische periode. Wij voeren voor jou de onderhandelingen met de aankopende partij. Uiteraard gaat alles in nauw overleg, waarbij wij jouw belangen scherp in de gaten houden.

7. Verkocht

Is er uiteindelijk overeenstemming bereikt? Dan stelt de makelaar de koopovereenkomst op, zorgt ons team voor afstemming met de notaris, we houden een vinger aan de pols als het gaat om de betaling van de waarborgsom c.q. bankgarantie en de verkoopmakelaar is aanwezig bij de inspectie van de woning en de notariële overdracht -mits corona dit toelaat-. Ook na de notariële overdracht van de woning, blijven wij een vast aanspreekpunt en kun je altijd op ons terugvallen. 


Ben je benieuwd naar de ervaring van andere opdrachtgevers? Lees de reviews van andere kopers en verkopers

Wil je kennis maken met onze verkoopmakelaars? In ruil voor een kop koffie komen we graag naar je toe. Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling en deskundig advies.  Eerst even bellen? Dat kan. Vul het formulier in en wij nemen contact met je op.

Vul het contactformulier in 
 
ƒ