NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Meer financiƫle mogelijkheden bij een energiezuinige woning

Steeds meer woningen worden voorzien van een energielabel. Handig, want zo weet je al voor de aankoop van een woning hoe energiezuinig de woning is. Maar wist je dat een woning met minimaal energielabel A zelfs meer mogelijkheden geeft op een hogere hypotheek?

 

Toetskader hypothecaire dienstverlening

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt niet alleen op verschillende manieren toezicht op aanbieders, adviseurs en bemiddelaars van hypotheken. Zij stelt ook het zogenoemde ‘toetskader hypothecaire dienstverlening’ op. Dankzij dit toetskader wordt er voorkomen dat aan consumenten een onverantwoord hoge hypotheek wordt verstrekt. In het nieuwe toetskader dat begin 2011 zal ingaan wordt aan banken de mogelijkheid geboden om een hogere hypotheek te verstekken op energiezuinige woningen.

 

Hogere hypotheek

Een energiezuinige woning moet minimaal energielabel A bevatten. Een hogere hypotheek is zelfs ook mogelijk wanneer de extra financiering wordt gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Het effect van de nieuwe regeling lijkt nu al merkbaar. De Rabobank heeft als eerste bank een extra leencapaciteit voor energiezuinige woningen met label A, A+ of A++.


Energiezuinig wonen wordt dus nóg aantrekkelijker. Onze makelaars vertellen je graag meer over de waarde van je woning bij verkoop. Tijdens een gezamenlijke afspraak met onze hypotheekadviseur weet je ook gelijk wat de hypotheeklasten worden voor je volgende koopwoning. Maak een afspraak voor onze scan & go service of neem contact op. We helpen je graag op weg.

Overige berichten


Bieden boven de vraagprijs | 22-04-2021

Door de grote vraag naar koophuizen wordt er massaal boven de vraagprijs geboden door potentiële kopers. Om een huis te bemachtigen...
Lees meer


Wat is de beste foto op Funda? | 16-04-2021

In een nieuwe rubriek ‘Funda geeft antwoord’ beantwoordt Funda elke maand een vraag van een makelaar. Deze...
Lees meer


Ontbindende voorwaarden achterwege laten? | 14-04-2021

In een tijd als deze, waarin huizen boven de vraagprijs worden verkocht en steeds korter beschikbaar zijn, moet je snel...
Lees meer


7 tips om je huis te verkopen | 22-03-2021

De beste tijd om je huis te verkopen in Apeldoorn of Ugchelen is het moment waarop je daar...
Lees meer


Bekijk alle berichten