NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

8 Tips om je huis in de winter te verkopen

Wat is het beste seizoen om mijn huis te verkopen? Regelmatig krijgen we de vraag of de winter wel een goede periode is om je huis te verkopen. Je kunt je huis net zo goed in de winter- als in de zomer verkopen. Maak gebruik van de mogelijkheden die de winter brengt. In dit blog krijg je 8 tips die je nodig hebt om je huis in de winter goed te verkopen.

 

Worden er in de winter minder huizen verkocht?


In het eerste kwartaal van het jaar worden de minste huizen verkocht. Daar staat tegenover dat er óók minder nieuwe huizen worden aangemeld. Omdat de meeste verkopers wachten tot mei met de verkoop, is er óók minder nieuw aanbod. Daarom biedt het eerste kwartaal van het jaar zeker kansen. Lees snel verder voor onze tips voor het beste verkoopresultaat.

Tip 1. Zorg voor een warme sfeer


De eerste indruk maak je maar één keer. Zorg voor een opgeruimd huis als de potentiële kopers het huis gaan bezichtigen. De eerste indruk kan je maar één keer maken. De winter betekent vaak; koud, donker en kil. Maar dat geeft ook mogelijkheden. Zet lekker je open haard aan, zet op tafel een plateau met brandende kaarsen, maak het gezellig en knus in huis met warme plaids en kussens. Dit nodigt potentiële kopers uit om verliefd te worden op jouw huis.

Tip 2. Zorg voor een aangename temperatuur


Wanneer potentiële kijkers met hun winterjas in je huis rondlopen, voelen ze zich niet thuis. Zet je thermostaat op 21 graden zodat de temperatuur aangenaam is en kijkers zich welkom voelen.

Tip 3. Zorg voor genoeg licht

 

In de winter is het vaak al vroeg donker. Heel belangrijk is de inval van licht. Zorg voor voldoende daglicht en schuif je gordijnen zo ver mogelijk open. Zet alle deuren in huis open en zet alle lampen aan. Wanneer de zon naar binnen schijnt, vallen vieze ramen des te meer op. Lap dus je ramen van binnen en buiten.

Tip 4. Maak de tuin winterklaar 

 

Een reden om te wachten met de verkoop is toch wel de tuin. Middenin de winter is de tuin meestal niet op z’n mooist, waardoor een huis minder goed zou verkopen. Zorg daarom ook buiten voor een goede 1e indruk. Maak het terras en de tegels schoon en haal onkruid weg. Spuit groene aanslag weg. 

 

Kleur is in de winter extra belangrijk in de tuin. Bloemen en planten bloeien niet. Een fleurig alternatief is om een wandposter met veel kleur op te hangen op een kale muur. Je kunt natuurlijk ook potten met groenblijvende buitenplanten neerzetten. Of een grote mand vol met narcissen o.i.d.

Tip 5. Breng sfeer in de tuin


Het weer nodigt niet direct uit om buiten te zitten. Toch raden wij wel aan om de tuinset buiten te zetten. Het liefst mét de kussens. Behalve dat potentiële kopers zien waar je lekker kunt zitten, geeft dit ook weer wat sfeer aan de tuin. Een aangeklede tuin geeft meer het idee hoe de tuin in de zomer aanvoelt.

Tip 6. Brandschone buitenkant


Loop kritisch om je huis. Lap alle ramen, veeg een doekje over de kozijnen en haal het blad uit de dakgoot. Zit er aanslag op de kozijnen of dakoverstekken? Bij een verfspeciaalzaak is hiervoor St. Marc te koop om dit eenvoudig te verwijderen. Ook al is het middenin de winter, houdt een ‘voorjaarsschoonmaak’. Zo ziet je huis er goed onderhouden uit. Check ook of er groene aanslag zit op je buitentegels, boeidelen, de dakkapel of een deurluifel. Zo ja; vergeet niet om dit te verwijderen.

Tip 7. Maak gebruik van de mogelijkheden in de winter

 

In de winter valt er soms een pak sneeuw of het vriest flink. Is er in de buurt van jouw huis een vijver, of woon je dicht bij het Apeldoorns Kanaal? Bij voldoende vorst kun je hier heerlijk schaatsen. En dát levert weer supermooie plaatjes op. Die ontvangen wij graag, zodat we weer extra aandacht aan jouw woning kunnen geven op onze sociale media.


Tip 8. Geur

 

Een frisse geur in huis is erg belangrijk. In de winter zitten deuren en ramen meestal potdicht. Lucht je huis dus flink, voordat je bezichtigingen hebt. Helemaal op de slaapkamers hangt nog wel eens een muffe lucht. Ventileer je huis dus goed.


Met deze tips tref je een perfecte voorbereiding op een goede verkoop van je huis, in de winter. Wij wensen je veel succes met de verkoop! Wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen bij de verkoop van je huis? Neem contact op, we komen graag bij je thuis.

Tenslotte.. Kun je wel wat extra hulp gebruiken met het aanbrengen van sfeer in je woning of in de tuin in de winter? Wij werken samen met een verkoopstyliste. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Overige berichten


Bedrijfsopvolging. Is opvolging binnen de familie vanzelfsprekend? | 18-02-2021

Met zijn 25 jaar was Dirk Buurman (78) in 1968 de jongste makelaar van Nederland. Een bovenkamertje bij zijn ouders...
Lees meer


Wel of niet extra aflossen op de hypotheek? | 12-02-2021

Het is een vraag die veel woningbezitters bezighoudt. De maandelijkse hypotheek is toch een behoorlijke kostenpost, dus als die wat naar...
Lees meer


Nederlands Dagblad | Woningtekort een keuze? | 11-02-2021

‘De crux zit ’m in het vinden van een huis’
Arjan Buurman, van Buurman...
Lees meer


Energiezuinige woning | 19-01-2021

Steeds meer woningen worden voorzien van een energielabel. Handig, want zo weet je al voor de aankoop van een woning...
Lees meer


Bekijk alle berichten