NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Is de lente het beste moment om te verkopen?

De beste tijd om je huis te verkopen in Apeldoorn of Ugchelen is het moment waarop je daar zélf aan toe bent! In de gemeente Apeldoorn is veel vraag naar koopwoningen. Heb jij verkoopplannen? Lees snel onze 7 tips:

1. Maak een afspraak met een ervaren lokale makelaar

Het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je makelaar. Je gaat immers korte tijd intensief met elkaar samenwerken. Tijdens een gratis waardebepaling en adviesgesprek ontvang je de waarde van je woning, een gedetailleerde marktanalyse en een uniek verkoopplan hoe je je woning het beste kunt verkopen.

2. Kijk met de ogen van een potentiële koper door je eigen huis

De lente is veruit het beste seizoen om je huis klaar te maken voor de verkoop. De winterblues zijn voorbij, de zonnige dagen staan voor de deur en het frisse groen komt weer tevoorschijn in de tuin. Je krijgt maar éénmaal de kans om een eerste indruk te maken. En die moet goed zijn. Hoe mooier het plaatje, hoe meer potentiële kopers. Om dit te bereiken begin je eerst met opruimen, schilderen, de tuin lekker strak maken, etc. Dit doe je eerst voordat je verdere stappen gaat zetten.

3. Begin met inpakken

Hoe eerder je begint met het weggeven, verkopen, inpakken of weggooien van je spullen, hoe sneller je klaar bent voor de bezichtigingen. Ruim je kasten grondig op en maak ze leeg, zodat het lijkt alsof je voldoende opbergruimte hebt. Huur eventueel tijdelijk een opbergbox.

4. Organiseer je papierwinkel

Heb je alle garantiebewijzen van de inbouwapparatuur? De handleiding van je alarminstallatie? Je grofvuil pas? Nu is het moment om je papierwerk in orde te maken.

5. Zorg dat de vraagprijs klopt

Je makelaar kan jou adviseren over de vraagprijs die bij jouw huis en buurt past. Laat je niet verleiden om een hoge prijs uit te proberen. Kopers kunnen je huis negeren. Uiteindelijk verkoop je voor minder dan je woning zou hebben gekregen wanneer het goed geprijsd was op de eerste dag.

6. Geef potentiële kopers de ruimte

Potentiële kopers willen op hun gemak rondkijken. Het is het beste om dat voor hen zo aangenaam mogelijk te maken. Zorg voor een opgeruimd huis, zorg voor een aangename temperatuur en ga zelf weg. Geef de potentiële kopers de ruimte om te kijken of het huis ‘past’.

7. Goede voorbereiding

Heb je verkoopplannen én aankoopplannen? Dan is het belangrijk om te weten wat je nieuwe maandlasten worden. Maak een afspraak voor onze Scan & Go service en je weet in één ochtend of middag precies waar je aan toe bent.

Met deze goede voorbereiding ben jij klaar voor de verkoop. Wil je meer weten over onze aanpak of vrijblijvend kennismaken met onze makelaars? Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling en adviesgesprek en ontvang een uniek verkoopplan voor je woning. 

Overige berichten


Bieden boven de vraagprijs | 22-04-2021

Door de grote vraag naar koophuizen wordt er massaal boven de vraagprijs geboden door potentiële kopers. Om een huis te bemachtigen...
Lees meer


Wat is de beste foto op Funda? | 16-04-2021

In een nieuwe rubriek ‘Funda geeft antwoord’ beantwoordt Funda elke maand een vraag van een makelaar. Deze...
Lees meer


Ontbindende voorwaarden achterwege laten? | 14-04-2021

In een tijd als deze, waarin huizen boven de vraagprijs worden verkocht en steeds korter beschikbaar zijn, moet je snel...
Lees meer


Bekijk alle berichten