GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

7 Tips voor de verkoop van je huis in de lente

De beste tijd om je huis te verkopen in Apeldoorn of Ugchelen is het moment waarop je daar zélf aan toe bent! De woningmarkt is momenteel zo hectisch dat het seizoen weinig uitmaakt. Ook in de gemeente Apeldoorn is veel vraag naar koopwoningen. Heb jij verkoopplannen? Lees dan snel onze 7 tips en ga voortvarend van start. 

1. Maak een afspraak met een ervaren lokale makelaar

Het lijkt misschien een open deur maar het is belangrijk dat je een goede klik hebt met je makelaar. Je gaat immers korte tijd intensief met elkaar samenwerken. Tijdens een adviesgesprek en een gratis waardebepaling, ontvang je direct de waarde van je woning, een gedetailleerde marktanalyse en een uniek verkoopplan hoe je je woning het beste kunt verkopen.

2. Kijk met de ogen van een potentiële koper door je eigen huis

De lente is veruit het beste seizoen om je huis klaar te maken voor de verkoop. De winter is voorbij, de zonnige dagen staan voor de deur en het frisse groen komt weer aan de bomen en struiken. Je krijgt maar éénmaal de kans om een 1e indruk te maken. En die moet goed zijn. Hoe mooier het plaatje, hoe meer potentiële kopers. Om dit te bereiken begin je eerst met opruimen, schilderen, de tuin lekker strak maken, etc. Dit doe je voordat je verdere stappen gaat zetten.

3. Begin met inpakken

Hoe eerder je begint met het weggeven, verkopen, inpakken of weggooien van je spullen, hoe sneller je klaar bent voor de bezichtigingen. Ruim je kasten grondig op en maak ze leeg, zodat het lijkt alsof je voldoende opbergruimte hebt. Huur eventueel tijdelijk een opbergbox.

4. Organiseer je papierwinkel

Heb je alle garantiebewijzen van de inbouwapparatuur? De handleiding van je alarminstallatie? Je grofvuil pas? Nu is het moment om je papierwerk in orde te maken.

5. Zorg dat de vraagprijs klopt

Je makelaar kan je adviseren over de vraagprijs die bij jouw huis en buurt past. Laat je niet verleiden om een (te) hoge prijs uit te proberen. Kopers kunnen je huis negeren. Uiteindelijk verkoop je je woning voor minder dan wanneer de vraagprijs gelijk goed was op de eerste dag.

6. Geef potentiële kopers de ruimte

Potentiële kopers willen op hun gemak rondkijken. Het is het beste om dat voor hen zo aangenaam mogelijk te maken. Zorg voor een opgeruimd huis, zorg voor een aangename temperatuur en ga zelf weg. Geef de potentiële kopers de ruimte om te kijken of het huis ‘past’.

7. Goede voorbereiding

Heb je verkoopplannen én aankoopplannen? Dan is het belangrijk om exact te weten wat je nieuwe maandlasten worden. Maak een combinatie afspraak voor onze Scan & Go service en je weet in één ochtend of middag precies waar je aan toe bent.

Met deze goede voorbereiding ben jij klaar voor de verkoop van je huis in Apeldoorn. Wil je meer weten over onze aanpak of vrijblijvend kennismaken met onze makelaars? Maak een afspraak voor een gratis waardebepaling en adviesgesprek en ontvang het unieke verkoopplan voor jouw woning.

Overige berichten


Zomer Open Huis Avond | 22-06-2022

Zo vlak voor de zomervakanties organiseert Buurman Makelaardij een Zomer Open Huis Avond. Alle tuinen staan er prachtig en...
Lees meer


Is een hybride warmtepomp verplicht? | 20-06-2022

Het kabinet kondigde onlangs aan dat vanaf 2026 hybride warmtepompen de standaard worden voor het verwarmen van je...
Lees meer


Overlast door warmtepomp | 16-06-2022

Warmtepompen zijn enorm populair. Ze zijn goed voor het milieu en de portemonnee. Helaas kunnen warmtepompen ook de nodige overlast...
Lees meer


Bekijk alle berichten