GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Een nuance vanuit de dagelijkse praktijk

'Koppelverkoop, louche praktijken en machtsmisbruik binnen de makelaardij'. In een opvallend artikel van de NOS van vandaag wordt de schijnwerper gericht op koppelverkoop binnen de makelaardij en wordt er gesproken over 'louche' praktijken en 'machtsmisbruik'. Toch is het belangrijk om deze kwestie met nuance te benaderen. 

Arjan Buurman: "Het artikel suggereert dat dergelijke praktijken wijdverbreid zijn onder alle makelaars, maar de realiteit is anders. Het onderzoek heeft zich gericht op slechts zeven makelaars en één particulier. Een ‘mooi’ stukje onderzoeksjournalistiek naar mijn mening. Het is cruciaal om niet alle makelaars over één kam te scheren. 

Natuurlijk zijn er binnen elke sector misstanden en makelaars die zich niet aan de regels houden. Deze gevallen moeten aangepakt worden. Ook ik sta volledig achter het aanpakken van makelaars die dergelijk gedrag vertonen. Toch wil ik ook graag de een andere kant belichten.

Als eigenaar van een dynamisch makelaarskantoor in Apeldoorn, heb ik dagelijks contact met potentiële huizenkopers die geïnteresseerd zijn in woningen die via Buurman Makelaardij worden aangeboden. Op verschillende manieren proberen zij mijn aandacht te krijgen om een voorkeurspositie te bemachtigen ten opzichte van andere kopers.

De verzoeken variëren van verre familieleden tot oude schoolvrienden en verre kennissen, die mij benaderen alsof we de allerbeste vrienden zijn. Ze proberen zo hun kansen te vergroten, vaak met het aanbieden van een wederdienst, zoals het verkopen van hun eigen woning via onze verkoopbemiddeling. Bij ons is koppelverkoop echter onbekend en vermijden we dit volledig.

We hebben strakke procedures die we naleven en we streven ernaar ons werk optimaal uit te voeren. Dankzij positieve recensies hebben we een uitstekende reputatie opgebouwd. We vertrouwen op onze eigen kracht, wat ons vaak tot de favoriete keuze maakt voor verkoop van woningen binnen de gemeente Apeldoorn.

In de gevallen waarin een potentiële koper interesse toont in een woning en ook zijn eigen woning via ons wil verkopen, hanteren we een transparante aanpak. We bespreken dit vóóraf met de verkoper voordat de deal gesloten wordt. Op deze manier vermijden we verwarring en behouden we onze goede naam.


Natuurlijk ben ik gepassioneerd over het verkopen van huizen; het is tenslotte mijn vak. Echter, in dergelijke situaties is transparantie uitermate belangrijk. We houden afstand van dubieuze praktijken en richten ons op eerlijkheid en vertrouwen, zodat we als makelaars een positieve bijdrage kunnen leveren aan de vastgoedmarkt."

Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Buurman Makelaardij. We helpen je graag op weg. 

 

Overige berichten


Wij zijn op zoek! | 28-04-2024

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onze binnendienst komt versterken. Je wordt verantwoordelijk voor de...
Lees meer


Woningmarktcijfers 2024 | 24-04-2024

Ben jij op zoek naar een woning? Dan heb je het vast al gemerkt: de gekte op de woningmarkt is volledig terug. Er zijn meer kijkers voor...
Lees meer


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ