GRATIS waardebepaling
Lees verder!

Wij regelen je taxatie!

Of het nu gaat om de aankoop van een nieuwe woning, de waarde van de huidige woning, het verhogen of oversluiten van een hypotheek, een boedelscheiding of nalatenschap: de financier of de notaris zal vragen om een taxatierapport dat is opgemaakt door een onafhankelijk makelaarskantoor. De ervaren en gecertificeerde taxateurs van Buurman Makelaardij kunnen snel en vakkundig een (NWWI)taxatierapport maken.

 

Een goed onderbouwd (NWWI)taxatierapport

In een taxatierapport wordt de woning beoordeeld op een aantal punten. Dit zijn onder andere het type woning, de grootte, de staat van het onderhoud en de locatie. Aan de hand daarvan wordt een inschatting gemaakt van de verkoopwaarde. Als beëdigde taxateurs kunnen wij op basis van onze jarenlange ervaring en bouwkundige expertise een goed onderbouwd rapport maken. Dit rapport wordt samengesteld op basis van een inspectie van de woning en onderzoek bij de gemeente, het Kadaster en indien van toepassing de Vereniging van Eigenaren.

NWWI-keurmerk

Sinds 1 januari 2010 worden door diverse hypotheekbanken alleen nog maar taxatierapporten geaccepteerd die van een taxatiekeurmerk zijn voorzien. Ook voor de financieringen met NHG dient er op basis van deze strenge kwaliteitseisen getaxeerd te worden en moet het rapport dus een dergelijk keurmerk hebben. Het NWWI is het grootste landelijke taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor woningtaxaties. Zij bewaakt de kwaliteit van zowel taxateur als taxatie. Daarnaast is de taxateur verplicht zijn taxatie te onderbouwen, zodat zichtbaar is hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Uiteraard zijn wij aangesloten bij dit instituut en kunnen wij een taxatierapport verzorgen voorzien van NWWI-keurmerk.
Lees meer over het NWWI keurmerk.

VastgoedCert

VastgoedCert is een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid. De makelaars en taxateurs worden gecertificeerd door een Certificerende Instelling (KEMA) op basis van de vereisten die VastgoedCert heeft vastgesteld. Deze eisen zijn vastgelegd in het een certificatieschema. De makelaars van Buurman Makelaardij zijn geregistreerd bij VastgoedCert.