GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

9 Tips om spinnen te voorkomen

Vanwege de hete zomer wemelt het van de spinnen in huis. Het liefst zou je willen dat ze voor eens en voor altijd wegbleven. Maar hoe houd je spinnen buiten? Helaas moeten we je teleurstellen want een spinvrij huis bestaat niet. Maar spinnen zijn wel erg nuttig bij het bestrijden van ander ongedierte. Lees snel onze 9 tips om spinnen in je huis te voorkomen.

Maak schoon

Spinnen houden van insecten. Om spinnen in huis te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je huis schoon en vrij van insecten is. Spinnen verstoppen zich het liefst op plekken waar je moeilijk bij kunt komen. Maak deze plekken dus extra goed schoon. Daarom loont het om tijdens het schoonmaken extra je best te doen om ook deze plekjes schoon te maken. Hoe vaker je ook dit soort plekjes schoonmaakt, hoe minder ze voorkomen. Houd de spinnen buiten door horren te plaatsen of ramen en deuren te sluiten.

Scheuren en gaten kitten

Maak een rondje door je huis om op zoek te gaan naar scheuren en gaten. Favoriete plekken van spinnen zijn gaten en kieren, hier voelen ze zich het meest thuis. Maar dit is niet het enige. Spinnen kruipen ook via gaten en kieren naar binnen. De meeste spinnen komen via deze plekken de woning binnen. De gaten en scheuren kun je makkelijk dichtmaken met kit. Ook handig is het plaatsen van een soort van vegertje aan de onderkant van je deuren. Zo blokkeer je de toegang voor spinnen naar andere ruimtes. 

Etherische olie

Spinnen houden niet van de sterke geur van een aantal etherische oliën. Spuit daarom wat van deze oliën op plaatsen waar je liever geen spinnen wilt tegenkomen, zoals bij de kozijnen van de badkamer en slaapkamer. Vooral een etherische olie op basis van munt (of pepermuntolie) werkt effectief. Meng dit met warm water en een klein scheutje afwasmiddel. Spray het hele huis door. Doe dit enkele keren per week en je zult zien dat er een stuk minder spinnen in huis te zien zijn. Versterk dit effect door watjes doordrenkt met pepermuntolie op de favoriete plekjes van de spinnen neer te leggen. 

Azijn

Naast pepermuntolie tegen spinnen is azijn ook een echte topper. Je kan azijn sowieso al op veel manieren inzetten voor het huishouden, zo ook bij het bestrijden van spinnen. Werk hetzelfde als met de pepermuntolie. Neem een sprayfles en meng wat water met azijn. Gebruik de spray voor alle gaten en kieren om spinnen weg te houden.

Citroen tegen spinnen in huis

Spinnen zijn geen fan van de geur van citroen. Wrijf met een citroenschil alle deur- en raamkozijnen in. Of meng wat citroen met water en spuit dit vervolgens op alle kozijnen en scheurtjes en kiertjes. Omdat spinnen vaak via de kozijnen naar binnen komen en dol zijn op gaten en kieren, kan het heel effectief zijn om juist op deze plekken citroen te gebruiken. 

Geen blote handen

Wij gaan de spinnen graag diervriendelijk te lijf. Met behulp met een glas en een ansichtkaart zetten we hem buiten. Vang een spin liever niet met je blote handen. Niet dat de kans groot is dat ze bijten, de gifkaken van een Nederlandse spin zijn vaak te klein en niet stevig genoeg om door de huid van de mens te dringen. Maar als je met je blote handen te werk gaat, is de kans wel groot dat je de spin beschadigd.

Compost

Spinnen verstoppen zich graag op donkere plaatsen. Vooral tuinen met stapels hout, tuinafval en containers zijn populair. Zorg er daarom voor dat er altijd zo’n donkere plek in je tuin creëert waar spinnen naartoe kunnen gaan. Uiteraard niet te dicht bij de deuren naar je woning, want dan kruipen ze snel naar binnen.

Doe de buitenlamp uit

Dat klinkt misschien een beetje raar maar spinnen zijn dol op muggen. Muggen zijn op hun beurt weer dol op lamplicht. Doe je de buitenlamp uit? Dan verdwijnen de muggen en verdwijnen de muggen dan verdwijnen ook de spinnen.

Neem een kat


Durf je helemaal niet in de buurt van de spin te komen? Dan wil je kat je misschien wel helpen. Spinnen zijn voor katten niet alleen leuk om mee te spelen, maar ook nog eens heel smakelijk om te eten.

Veel succes! 

Overige berichten


Energieverbruik van belang hypotheek | 03-11-2022

Het kabinet wil in 2024 bij de vaststelling van de hypotheek rekening houden met het energieverbruik van...
Lees meer


Winnaar Nationale Makelaar Award 2022 | 29-09-2022

Met grote trots mag Buurman Makelaardij zich winnaar noemen van de Nationale Makelaar Awards in de categorie: Beste Social Media!

Lees meer


Save the date | 31-08-2022

Op zaterdag 1 oktober 2022 organiseert de NVM weer de traditionale NVM Open Huizen Dag. Het doel van de NVM Open Huizen...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ