GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Verduurzamen huis, waar begin je?

Een duurzaam huis wordt steeds belangrijker op de woningmarkt in Apeldoorn. Een duurzaam huis wordt sneller verkocht en voor een nieuwe bewoner is het fijn als er al energiebesparende maatregelen uitgevoerd zijn. We hebben 6 tips voor je verzameld.


1. Hoe hoger het energielabel, hoe beter


Het energielabel vertelt hoe energiezuinig een huis is. Dit label is bij de koop en verkoop van een huis belangrijk. Als koper kun je aan het label zien wat er gedaan is in het huis om energie te besparen en wat je nog kunt doen om het verder te verduurzamen. Bij verkoop van de woning is het verplicht een energielabel aan te bieden én een goed label zorgt voor een hogere verkoopprijs.


2. Welk type huis zoek je?


Je energieverbruik hangt af van verschillende factoren. Hoe groot is je huishouden en hoe hoog staat de verwarming? Maar het hangt ook af van het type huis. Een klein huis is sneller warm dan een grote bungalow. Nieuwbouwhuizen zijn bij de bouw vaak beter geïsoleerd dan oudere huizen en hebben daardoor een hoger energielabel.


3. Begin met goede isolatie


Een slecht geïsoleerd huis vraagt meer energie om warm te blijven. Of je nu koopt of verkoopt, er zijn veel manieren om de woning te isoleren. Met een goede dakisolatie gaat er minder warmte verloren. Een slecht geïsoleerde kruipruimte kost veel energie. Vergeet ook spouwmuurisolatie, vloerisolatie en raamisolatie niet.


4. Zonnepanelen


Zonnepanelen zijn een enorm pluspunt. Daarnaast is energie opwekken via zonnepanelen een mooie manier om energie te besparen en te verduurzamen. Ben je verliefd geworden op een huis zonder zonnepanelen? Onderzoek goed of je droomhuis geschikt is voor zonnepanelen. Het huis moet hoog genoeg zijn om voldoende zonlicht te kunnen vangen en de positie van het dak ten opzichte van de zon is ook belangrijk.


5. Subsidie


Misschien wil jij je huis verduurzamen om een betere verkoopprijs te krijgen? Of wil je je droomhuis kopen en verduurzamen? De investering voor de energiebesparende maatregelen kunnen een drempel vormen om hieraan te beginnen. In de gemeente Apeldoorn zijn hiervoor subsidies beschikbaar. Ga daarnaast in gesprek met je hypotheekadviseur over je financiële mogelijkheden.


6. Bezoek het Energiepunt


Bij het Energiepunt in Apeldoorn kun je terecht voor onafhankelijk en gratis advies. Je kunt hier al je vragen stellen, of je nou energie wilt besparen of zelf energie wilt opwekken, voor het milieu, woonplezier of omdat het fijn is voor je portemonnee. Je vindt het Energiepunt in het centrum van Apeldoorn aan de Paslaan 1.

Heb je nog vragen? Neem contact op, we helpen je graag op weg. 

Overige berichten


Wij zijn op zoek! | 28-04-2024

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onze binnendienst komt versterken. Je wordt verantwoordelijk voor de...
Lees meer


Woningmarktcijfers 2024 | 24-04-2024

Ben jij op zoek naar een woning? Dan heb je het vast al gemerkt: de gekte op de woningmarkt is volledig terug. Er zijn meer kijkers voor...
Lees meer


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ