NIEUW! Scan & GO!
Lees verder!

Lees onze anti-muggen tips!

Heerlijk die zomer. Ramen wagenwijd open. Een zachte bries over je gezicht als je ’s avonds op bed ligt. Totdat je wakker wordt van irritant gezoem om je heen. Een mug in de slaapkamer. Snel op muggenjacht en de ramen maar weer sluiten. Wat kun je ertegen doen?

Geurprofiel

De een heeft er meer last van dan de ander. Muggen. Naast het irritante gezoem in je oor ‘s nachts, kunnen de muggenbulten je overdag flink wat overlast bezorgen. En waarom heb jij er alleen last van en je partner niet? Dat heeft alles te maken met de geurstoffen die je afstoot en de kooldioxide van je adem. Daarbij is de ene geur aantrekkelijker voor de mug dan de ander. Word jij vaker gestoken dan je partner, dan sluit jouw geurprofiel aan op die van de mug. Een mug ruikt dit geurprofiel al op 70 meter afstand. Wanneer de mug dichterbij komt, gebruikt het zijn warmtewaarneming om te bepalen waar hij gaat steken.

Verwijder de bron

Leuk, maar hoe zorg je ervoor dat je niet meer ten prooi valt aan deze stekende insecten? Ten eerste, door de bron te verwijderen. Woon je in de buurt van stilstaand water, dan is de kans heel aannemelijk dat hier een zwerm muggen boven vliegt. De weg van dit stilstaande water naar jouw slaapkamer is zo gevonden. Stilstaand water kan een vijver zijn, maar bijvoorbeeld ook water in de dakgoot of bloembak op het balkon.

Sluit deuren en ramen

Heb je de bron gevonden, verwijderd en nog steeds last van muggen? Of is verwijderen van de bron simpelweg geen optie, dan wordt het zaak de muggen buiten te houden. Zoals gezegd ruikt een mug jouw geurprofiel al op 70 meter afstand. Wanneer je ’s nachts je raam open hebt staan en er vliegt toevallig zo’n beestje voorbij, dan weet de mug je feilloos te vinden. Tenzij je bed meer dan 70 meter van het raam staat, maar die kans is niet zo heel groot. Ramen dichthouden dus. Het is overigens een fabel dat muggen op licht afkomen. Je kunt dus prima een lampje aandoen. Het is de warmte van de lamp waarop ze afkomen.

Horren en klamboes

Is het raam sluiten geen optie, omdat je anders de slaapkamer uitdrijft, dan is een hor voor je raam de oplossing. Dan kun je toch je raam openzetten en heeft de mug geen kans om binnen te komen. Een ventilator of airco is geen middel om muggen buiten de deur te houden. De mug laat zich niet tegenhouden door een beetje wind. Is een hor voor je raam niet mogelijk, bind dan een klamboe van fijn gaas boven je bed.

Wijzig je geurprofiel

Weten de muggen je toch nog te vinden, dan is het tijd je geurprofiel aan te passen. Dit houdt niet in dat je ineens heel veel knoflook moet gaan eten, muggen trekken zich niets aan van deze geur. Ook van een citronellakaars is niet bewezen dat deze muggen op afstand houdt. Je hebt andere geurmiddelen nodig om de mug aan jou voorbij te laten vliegen. Jezelf insmeren met DEET is de meest effectieve wijze om de mug letterlijk om de tuin te leiden. Helaas is DEET niet zo heel goed voor de gezondheid, omdat 20 procent ervan door de huid wordt geabsorbeerd. Maar effectief is het zeker. Een andere gezondere optie is het gebruik van eucalyptusolie met citriodol. Het stoot muggen af en is niet schadelijk voor de gezondheid. Fijne nachtrust.

Overige berichten


Meeloopstage | 19-11-2019

Ben jij op zoek naar een stageplek in de makelaardij? Dan komen wij graag met jou in contact! Wij hebben binnenkort weer plaats...
Lees meer


Kosten koopwoning | 14-11-2019

Vanaf het moment dat je een huis gaat kopen, weet je dat je flink in de buidel moet tasten. Want naast de maandelijkse...
Lees meer


Droomhuis gevonden? | 18-10-2019

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden en het is tijd om een bod uit te brengen. Een spannend moment, want je wilt niet te hoog en...
Lees meer


Interview Arjan Buurman | 20-09-2019

Afgelopen zomer is Buurman Makelaardij voor de 2e keer in de prijzen gevallen bij de verkiezing van ‘Funda’s video...
Lees meer


Bekijk alle berichten