GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Bescherm je huis tegen woninginbraak

Effectieve tips tegen woninginbraken


Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je huis goed beschermd is tegen inbraak. Terwijl jij ontspannen geniet van je welverdiende vakantie, kunnen inbrekers proberen om je huis binnen te komen. Gelukkig zijn er verschillende maatregelen die je kunt nemen om je woning veilig te houden. In dit artikel de beste tips om woninginbraken te voorkomen tijdens de zomervakantie!


Zorg voor goede verlichting: Een goed verlichte woning schrikt potentiële inbrekers af. Installeer bewegingssensoren bij de ingangen en zorg ervoor dat alle buitenlampen goed werken. Overweeg ook het gebruik van timers voor binnenshuis, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is.


Investeer in stevige sloten: Zorg ervoor dat alle buitendeuren en ramen voorzien zijn van stevige sloten. Overweeg het gebruik van gecertificeerde sloten die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen. Vergeet niet om voor de vakantie de sloten te controleren en indien nodig te vervangen.


Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen: Berg waardevolle spullen zoals elektronica, sieraden en contant geld op een veilige plek op. Laat ze niet in het zicht liggen, want dit kan inbrekers aantrekken. Gebruik eventueel een kluis voor kostbare bezittingen.


Vraag buren om een oogje in het zeil te houden: Informeer je buren over je vakantieplannen en vraag hen om een oogje in het zeil te houden. Vraag of ze de post willen weghalen, de gordijnen af en toe willen openen en sluiten, en eventueel een auto op de oprit willen parkeren om de indruk te wekken dat er iemand thuis is.


Schakel een alarmsysteem in: Overweeg de installatie van een alarmsysteem. Alarmsystemen zijn zeer effectief in het afschrikken van inbrekers. Zorg ervoor dat het alarmsysteem goed zichtbaar is en meld je woning aan bij de plaatselijke meldkamer.


Wees voorzichtig met sociale media: Vermijd het delen van je vakantiekiekjes op sociale media. Inbrekers maken steeds vaker gebruik van online platforms om potentiële doelwitten te identificeren. Het delen van foto's van je vakantie terwijl je weg bent, kan hen op de hoogte stellen dat je huis leeg is. Denk ook aan de sociale media van je kinderen!


Schakel een tijdschakelaar in: Maak gebruik van tijdschakelaars om lampen en elektronische apparaten in je huis op verschillende tijdstippen in en uit te schakelen. Dit helpt om de illusie te creëren dat er iemand thuis is, zelfs als je op vakantie bent.


Sluit alle ramen en deuren goed af: Controleer voordat je vertrekt of alle ramen en deuren goed gesloten en op slot zijn. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is gemakkelijk om in de haast iets over het hoofd te zien.


Door deze tips te volgen, kun je jezelf en je woning beschermen tegen inbraken tijdens de zomervakantie. Vergeet niet dat inbrekers vaak op zoek zijn naar gemakkelijke doelwitten, dus zelfs eenvoudige beveiligingsmaatregelen kunnen een groot verschil maken. Geniet van je vakantie met gemoedsrust, wetende dat je huis goed beveiligd is.


We wensen je een veilige en prettige zomervakantie!

Overige berichten


Wij zijn op zoek! | 28-04-2024

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onze binnendienst komt versterken. Je wordt verantwoordelijk voor de...
Lees meer


Woningmarktcijfers 2024 | 24-04-2024

Ben jij op zoek naar een woning? Dan heb je het vast al gemerkt: de gekte op de woningmarkt is volledig terug. Er zijn meer kijkers voor...
Lees meer


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ