Stem nu en win!
Lees verder!

Wij regelen je aankoop

Als je een huis op het oog hebt, kom je vrijwel altijd eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Die zal jou informeren en alles over het huis vertellen, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen. Dat betekent dat hij primair de belangen van de verkoper behartigt en niet die van jou. Dat begint al met de prijs van de woning. De makelaar van de verkoper wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en jij wilt uiteraard zo min mogelijk betalen.

Het is daarom verstandig om je onafhankelijk te laten adviseren. Door een makelaar die niet voor de verkoper werkt, maar voor joú. En dat noemen we een NVM-aankoopmakelaar.

Waarom kiezen voor een aankoopmakelaar?

Heb je een leuk huis gezien en wil je tot kopen overgaan? Dan wil je het liefst zo snel mogelijk beslissen, maar wel de juiste keuzes maken. Met een eigen aankoopmakelaar sta je als koper een stuk sterker. Profiteer van onze kennis van de markt en onze uitgebreide ervaring en laat je deskundig en professioneel adviseren.

Een huis kopen kan echt zonder zorgen. Als jij kiest voor een aankoopmakelaar dan kies je voor:

  1. Een scherpe aankoopprijs en de beste voorwaarden voor jou
  2. Meer zekerheid door ervaren aankoopbegeleiding
  3. Een doordachte onderhandelingsstrategie
  4. Tijdswinst door afwikkeling van alle zaken
  5. Behartiging van uitsluitend joúw belangen
  6. Inzicht in belangrijke informatie over de woning. Wij letten op eventuele gebreken, erfdienstbaarheden, de bouwkundige staat, verbouwingskosten, kosten van onderhoud.


Buurman's aankoopbemiddeling

1. Woning bezichtiging

Je hebt een leuk huis gezien en wilt tot koop overgaan. Samen met de aankoopmakelaar ga je de woning voor een 2e keer bezichtigen. Dankzij zijn expertise en ervaring weet hij precies waar je op moet letten. Dat is wel zo fijn, want als koper heb je onderzoeksplicht. We inventariseren de kwaliteit van de woning en geven advies over de bouwkundige staat. Als wij denken dat het nodig is zullen we adviseren om een bouwkundig rapport te laten opstellen.

Juridisch onderzoek
We onderzoeken de kadastrale gegevens, milieugegevens, het bestemmingsplan en bij appartementen checken we ook de situatie van de Vereniging van Eigenaren.

Waardebepaling
De aankoopmakelaar bepaalt de waarde van de woning en bespreekt voor welke prijs je de woning maximaal zou moeten kopen.

Feedback
Je ontvangt van onze bevindingen feedback en we bepalen de juiste biedingsstrategie.

2. Onderhandelen

Het bepalen van je openingsbod is spannend. Op basis hiervan kom je wel of niet in de onderhandelfase. De aankoopmakelaar is een professional en heeft jarenlange ervaring in onderhandelen en weet precies wat jij moet bieden. Hij onderhandelt voor jou de beste prijs onder de meest gunstige voorwaarden. Denk aan het moment van aanvaarding, mee te kopen roerende zaken en de ontbindende en overige voorwaarden. Hierdoor verdien je de kosten ruimschoots terug.

3. Koopcontract

Als de prijs en condities bekend zijn wordt alles duidelijk op papier gezet. We stellen het koopcontract zorgvuldig op volgens de richtlijnen van de NVM. Wordt het contract door de verkopende partij opgesteld dan controleren we de overeenkomst uitgebreid zodat jij met een gerust hart kan onderteken.

4. Afhandeling

Als de handtekeningen zijn gezet dan begeleiden we jou tot aan de dag van de sleuteloverdracht. Ook daarna blijf je altijd van harte welkom bij Buurman Makelaardij voor advies en nazorg.

Uitstekende dienstverlening
Onze makelaars staan ingeschreven in het register van de Stichting VastgoedCert. Zo ben jij verzekerd van een uitstekende dienstverlening en weet je dat je aankoopmakelaar deskundig en vakbekwaam is. Je wordt tijdens het volledige aankoopproces begeleid. Vanaf de bezichtiging tot en met de sleuteloverhandiging bij de notaris.

Wat kost een aankoopmakelaar?

De diensten van een aankoopmakelaar zijn niet gratis. Deze makelaarskosten noemen we ook wel courtage. Wij hanteren het principe no cure, no pay. Pas als je daadwerkelijk een huis koopt, betaal je de afgesproken courtage.

Koop geen kat in de zak. Schakel altijd een NVM-aankoopmakelaar in als je een huis op het oog hebt. Bel 055 5332915 voor meer informatie. Of loop eens bij ons binnen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Nieuwsgierig naar de ervaring van andere kopers? Lees de aankooprecensies.