apeldoorn-prinsesselaan-12-an11297

Prinsesselaan 12, APELDOORN

 € 549.500,- kosten koper


Omschrijving
Ben je op zoek naar een markante, royale vrijstaande villa in een bijzonder geliefde woonomgeving? Dan is dit de woning voor je! Prinsesselaan 12.

De woning, gebouwd in 1934, is prima onderhouden en gelegen aan een rustig, kindvriendelijk laantje in de wijk De Parken.

De wijk De Parken is een villawijk op loopafstand van de binnenstad en is genoemd naar de vier min of meer aaneengesloten parken die in de wijk liggen: Oranjepark, het Wilhelminapark, het Prinsenpark en het Verzetsstrijderspark. Verder is de wijk zelf ook parkachtig vanwege de relatief grote tuinen, de bomen in de lanen en het stratenplan zelf.

Door het uitzonderlijke karakter is in 2005 de hele wijk tot rijksbeschermd stadsgezicht aangewezen. Deze titel als mooiste woonomgeving van Apeldoorn is meer dan verdiend.

Kwalitatief verkeert Prinsesselaan 12 in uitstekende staat. Niet in alles modern, maar oerdegelijk, in spouw gebouwd en met zorg onderhouden. De mooie stolpkap en de grote dakoverstekken geven de woning een voorname uitstraling. Door de bouwwijze met rechte wanden tot aan de 2e verdieping beschikt de woning over veel woonoppervlakte en inhoud.

In de woning vind je veel details die jaren '30 bouw zo geliefd maken. Een kamer en suite, glas-in-lood, een granitovloer in de hal, paneeldeuren, dubbele tuindeuren en mooie trappartijen bepalen de sfeer in de woning.

Parkeren kan op eigen terrein, zowel op de ruime oprit en in de naastgelegen stenen garage. Verder beschikt de woning over een stenen berging. De tuin is keurig onderhouden en voorzien van borders, gazon en een terras. De tuin biedt veel privacy en is op de zonzijde gesitueerd.

Enkele pluspunten van de woning:
+ bijzonder geliefde woonomgeving;
+ kwalitatief hoogwaardig;
+ prima onderhouden;
+ veel gebruiksoppervlakte;
+ veel authentieke details aanwezig.

Door de woning heen:

Via de zij-entree kom je in een mooie hal met een fraaie granitovloer en de trappartij naar de verdieping. In de hal bevindt zich het toilet. Ook kom je vanuit de hal in een mooie werk/studeerkamer en in de woonkamer en suite. De woonkamer beschikt nog over de schuifdeuren met glas-in-lood, heeft dubbele tuindeuren, een haard en een mooie erker aan de tuinzijde. De keuken bevindt zich aan de achterzijde van de woning. De keukeninrichting is éénvoudig. De keuken beschikt nog over de originele schouw en het is fijn is dat je vanuit de keuken toegang hebt tot een ruime provisiekelder.

Via de trap in de hal kom je op de grote overloop. Deze geeft toegang tot maar liefst 4 slaapkamers en de badkamer. Alle slaapkamers zijn van een prima formaat. Dit geldt zeker voor de ouderslaapkamer. Heerlijk royaal en met deur naar de aangrenzende badkamer. Eén van de achterste slaapkamers heeft een leuk balkon met een mooi vrij uitzicht over achtergelegen tuinen. De keurige badkamer is voorzien van een douche en een zwevend wandcloset.

Via een vaste trap kom je op de zolderetage. Door de nokhoogte ook hier veel ruimte. Op deze etage vind je een zolderkamer met dakkapel en veel bergruimte. Indien gewenst kun je hier meerdere kamers en een badkamer realiseren.

Kenmerken

  • Soort: vrijstaande woning
  • Soort woonhuis: Woonhuis, vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1934
  • Aantal kamers: 7
  • Aantal slaapkamers: 5
  • Woonoppervlakte: 164 m²
  • Perceeloppervlakte: 365 m²
  • Inhoud: 689 m³
  • Status: Verkocht

Plan een bezichtiging

Delen: