klarenbeek-hoofdweg-68-an11339

Hoofdweg 68, KLARENBEEK

vraagprijs € 850.000,- kosten koper


Omschrijving
Geheel gerestaureerde, bijzonder fraaie herenboerderij met unieke mogelijkheden.

De woning, met een mooie authentieke uitstraling en bouwwijze, is volledig gemoderniseerd en verkeert in zeer goede staat. Bij de, met veel zorg uitgevoerde, modernisering is gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen.

Zowel binnen als buiten is veel aandacht besteed aan het behoud van het historische karakter van de woning. Dit echter zonder afbreuk te doen aan het comfort en luxe van de huidige tijd. Hierdoor is een bijzonder sfeer- en smaakvol geheel gerealiseerd. Iets wat deze herenboerderij uniek in zijn soort maakt.

De architectuur van de woning kenmerkt zich door een overdwars geplaatst voorhuis dat symmetrisch is en een centrale entree heeft. Achter dit voorhuis bevindt zich de oorspronkelijk deel. Het is duidelijk te zien dat de herenboer die in 1901 de woning liet bouwen wat in de melk te brokkelen had. Mooi metselwerk en fraaie geveldetails geven het huis een voorname uitstraling.

De grote woonoppervlakte (321 m²), inhoud (1.467 m³), de perceel oppervlakte (1400 m²)en de indeling laten veel gebruiksmogelijkheden toe. De achter het voorhuis gelegen grote deel kan bijvoorbeeld worden gebruikt als vergaderruimte, cursusruimte of voor andere activiteiten. Voor bedrijfsmogelijkheden is op sfeerlocatie.nl te zien hoe de huidige eigenaar de ruimte gebruikt. Eventueel is onder bepaalde voorwaarden de huidige vergaderactiviteit over te nemen.

Niet alleen de woning verkeert in uitmuntende staat. Ook buiten val je om van verbazing. Onder meer door de prachtige veranda van 80 m2 met twee open haarden, een lichtstraat en terrasverwarming. Hier kun je het hele jaar van het buitenleven genieten. De diepe, fraai aangelegde en volledige privacy biedende achtertuin is in Engelse stijl aangelegd. Borders, gazon, mooie zichtlijnen en diverse zitjes maken dat je hier heerlijk van het groen kunt genieten.

Veel parkeergelegenheid op eigen terrein en een grote carport voor meerdere auto's vind je schuin achter de woning.

De woning is centraal gelegen in de Stedendriehoek en prima bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Een treinstationnetje en een supermarkt vind je vlak bij de woning.

In de directe omgeving is veel groen te vinden. Aan de overkant van de woning loop je zo het bos in van Landgoed Klarenbeek. En heb je zomers zin om te zwemmen? Recreatieplas Bussloo ligt op enkele minuten afstand.

Door de woning heen:
Via de voordeur kom je in de statige centrale hal met een marmeren vloer en deuren naar een mooie woonkamer met open haard en aan de andere zijde van de hal een tv kamer, eveneens met een haard. Vanuit deze kamer is de bibliotheek bereikbaar. Deze is ook prima te gebruiken als werk-, of studeerkamer.

De achtergelegen, moderne en luxe keuken is van alle gemakken voorzien, in landelijke stijl uitgevoerd en biedt voldoende ruimte voor een grote eettafel. Verder bevinden zich in het voorhuis nog een fraai toilet en een grote badkamer die thans in gebruik is als wasruimte. Op de bovenverdieping van het voorhuis vind je een overloop, 3 slaapkamers, waarvan voor de ouderslaapkamer de term 'master bedroom' niet misstaat. Een grote oppervlakte, hoge plafonds, een inloop kledingkast, die beter inloopkledingkamer genoemd kan worden, en de aangrenzende zeer luxe badkamer met een groot bubbelbad, een douche, twee wastafels en een toilet.

Het aangebouwde deelgedeelte is zowel via de bovenverdieping als via een hal achter de keuken bereikbaar. Boven bevinden zich hier 3 prima slaapkamers, een keurig toilet en een extra badkamer met douche en wastafel.

De begane grond van de deel is maar liefst circa 70 m2 groot. Een mooie, multifunctionele en gezellige ruimte met hoge plafonds en met de gebinten nog in het zicht. Via dubbele deuren kom je hier op de veranda. Het deelgedeelte beschikt over een eigen toilet en ook is hier de provisiekelder bereikbaar. Ook is er een aan de achterzijde van de deel een inpandige berging.

Een uniek en bijzonder fraai object. Alleen een bezichtiging geeft een juiste indruk van alles wat deze herenboerderij te bieden heeft.

Kenmerken

  • Soort: vrijstaande woning
  • Soort woonhuis: Woonhuis, vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1901
  • Aantal kamers: 11
  • Aantal slaapkamers: 6
  • Woonoppervlakte: 321 m²
  • Perceeloppervlakte: 1400 m²
  • Inhoud: 1467 m³
  • Status: Beschikbaar

Plan een bezichtiging

Delen: