GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Is je opgeruimde woonkamer nog steeds rommelig? Gebruik dan deze 4 tips

Een opgeruimd huis, is een opgeruimde geest. Ondanks dat je woonkamer er altijd best opgeruimd uitziet, heb je soms voor je gevoel toch het idee dat het nog een rommeltje is. Kijk eens naar de volgende tips, wellicht gaat je dat helpen om de laatste onrust weg te nemen.

1. Open deur

Het lijkt een open deur en dat is het ook. Letterlijk. Door open deuren naar de hal, de (bij)keuken, en de garage verlies je niet alleen veel warmte, maar het ziet er ook snel rommelig uit. Vaak hebben de verschillende ruimtes in huis een eigen functie en dus ook een eigen interieurstijl. Waarbij aan de bijkeuken en garage vaak het minste aandacht wordt besteed en dus ook rommeliger kunnen zijn dan de rest van de woning. Zodra je deze deuren open hebt staan en je vanaf de bank deze ruimtes inkijkt, mis je het opgeruimde gevoel van je woonkamer. Dit geldt overigens niet alleen voor open deuren, maar ook voor open vitrinekasten, open tv-meubels of open boekenkasten. Het blijft een uitdaging om daarin een mate van rust en eenheid te creëren. Houd deze dus het liefst gesloten en kies voor gesloten meubels.

2. Elektronica

Laptops, tablets en mobiele telefoons, maar ook e-readers, cases van earpods en afstandsbedieningen – tegenwoordig vaak meer dan één – zijn allemaal losse elektronica die ervoor zorgen dat je woonkamer alsnog een rommeltje lijkt. Natuurlijk wil je deze apparaten snel bij de hand hebben, maar leg ze weg op een vaste plek achter een deur of in een la. Zeg nou zelf, hoe erg is het dat je eerst een paar stappen moet lopen voordat je je tablet in je handen hebt?

3. Laders en snoeren

Al deze apparaten moeten worden opgeladen en helaas bestaat er nog niet zoiets als één generieke stekker. Slingerende laders zijn een doorn in het oog wanneer je een opgeruimde omgeving zoekt, dus berg deze op wanneer je er geen gebruik van maakt. Ook de stekkers en snoeren van andere elektrische apparaten, en dat zijn er veel meer dan je denkt, maken een interieur rommelig. Zorg daarom altijd dat je zo veel mogelijk snoeren netjes wegwerkt met bijvoorbeeld kabelgoten.

4. Rondslingerende spullen

Dan hebben we nog de ‘vaste plekken’ voor dingen die je niet direct kunt opbergen of kwijt kunt. Denk aan de post, autosleutels, zegeltjes, pasjes, bonnetjes en meer uit die categorie. De hoek van een aanrecht of de eettafel zijn toch wel de favoriete plekken om dit soort dingen ‘even’ neer te leggen, om ze vervolgens te vergeten waardoor de stapel troepjes alleen maar groter wordt. Reserveer een la in de keuken voor dit soort dingen en leg je sleutels direct op de plek waar ze horen. En dat is waarschijnlijk niet rondslingerend op de eettafel. 


Heb je nu nog steeds het gevoel dat het niet helemaal is opgeruimd, ga dan eens heel kritisch door je spullen heen en hanteer de regel: less is more. Veel snuisterijen en accessoires kunnen heel gezellig zijn, maar maken een interieur ook vaak onrustig. Kijk wat je een andere plek in je huis, of in die van een ander, kunt geven en ga hiermee door totdat je eindelijk dat rustgevoel van een opgeruimde woning ervaart.

Kom je er niet uit? En wil je graag advies van een expert? Maak dan een afspraak met onze vastgoedstyliste. Ze helpt jou graag op weg!

Overige berichten


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Wat is een gevalideerd NWWI-taxatierapport? | 31-01-2024

Om een hypotheek voor je koophuis in Apeldoorn aan te vragen, moet je het laten taxeren. Zonder een NWWI-taxatierapport krijg je geen...
Lees meer


Wil jij een huis kopen in 2024? | 04-01-2024

Een nieuw jaar brengt altijd veranderingen met zich mee. Voor jou als potentiële huizen koper in Apeldoorn of huiseigenaar zijn er...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ