GRATIS ZOEKSERVICE Wij tippen jou als eerste
Lees verder!

Hoe zorg je voor een stressvrije verkoop?

Heb je je huis te koop staan en heb je huisdieren? Dan is het belangrijk om rekening te houden met je huisdieren wanneer de bezichtigingen gepland worden. Je wilt dat de bezichtigingen soepel verlopen, zowel voor potentiële kopers als voor je geliefde huisdieren.

Lees snel de beste tips hoe je het beste om kunt gaan met je huisdieren tijdens bezichtigingen.

Zorg dat je huisdieren niet in huis rondlopen


Hoe lief je huisdieren ook zijn, niet iedereen is een dierenfan. Soms is een potentiële koper van je huis allergisch voor je huisdier. Daarom adviseren we om je huisdier mee uit huis te nemen wanneer je zelf ook weggaat voor de bezichtiging of breng je huisdieren even naar vrienden, familieleden of naar een dierenpension. Dit zorgt ervoor dat je huisdieren veilig en rustig zijn. Ondertussen kunnen de potentiële kopers in alle kamers kijken.

Kun je de huisdieren nergens onderbrengen? Overweeg dan om je huisdier in een Bench of transportkooi te plaatsen tijdens de bezichtigingen. Zorg voor wat dekens en speelgoed, en zet de kooi in een rustige hoek van de kamer waar potentiële kopers geen last van hebben. Dit zorgt voor de veiligheid van je huisdier en maakt het mogelijk om de deur van de kamer open te houden voor bezichtigingen.

Stress tijdens bezichtigingen


Reageert je kat niet goed op vreemden? Zorg er dan voor dat hij zo min mogelijk stress ervaart. Zet de transportkooi in een kamer waar potentiële kopers kort zijn, zoals een studeerkamer of een opslagruimte. Speel zachte muziek af. Je kat heeft dan zo min mogelijk last van de bezoekers.

Cavia’s kunnen gevoelig zijn voor harde geluiden, dus plaats de kooi van de cavia ook in een rustige kamer, waar ze niet gestoord worden tijdens de bezichtiging. Dek tijdens de bezichtiging de kooi af met een doek om ze te beschermen tegen onnodige prikkels.

Let op de geur in je huis


Veel dieren hebben een bepaalde geur bij zich. Laat een vriend of buurman door je huis lopen en beoordelen of je huisdier te ruiken is. Zelf ruik je dat vaak niet meer en een geur kan potentiële kopers afschrikken. Naast het fysiek onderbrengen van je kat, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de geur in je huis.

De aanwezigheid van een kattenbak kan soms een onaangename geur met zich meebrengen. Reinig de kattenbak voor de bezichtigingen grondig en stop vers kattengrind in de kattenbak. Plaats ook neutrale luchtverfrisser in de kattenkamer om een aangename geur te behouden.

Ventileer de ruimtes goed. Een frisse geur in je huis draagt bij aan een positieve indruk op potentiële kopers.

Maak extra schoon


Vaak zorgen huisdieren voor extra haren en stof. Daardoor zien ook kleden of kussens er soms minder schoon uit. Haal dus extra die Swiffer door je huis en koop wat nieuwe kussens en kleden. Berg de kattenbak en voederbakken op of zet ze uit het zicht. Zorg er in elk geval voor om alles goed schoon te maken.

Aquarium schoonmaken


Is het glas en het water van je aquarium goed schoon? Dan geeft dat de indruk dat je huis goed wordt verzorgd, wat veel potentiële kopers belangrijk vinden.

Algemene tips


Onthoud dat het comfort van je huisdieren én een prettige sfeer en geur essentieel is voor een succesvolle verkoop. Door enkele maatregelen te nemen, laat je een positieve indruk achter bij de kopers zonder gestreste huisdieren.

Vergeet niet om de makelaar te informeren dat je huisdieren hebt, zodat iedereen op de hoogte is en rekening met je huisdieren kan houden.

Overige berichten


Wij zijn op zoek! | 28-04-2024

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die onze binnendienst komt versterken. Je wordt verantwoordelijk voor de...
Lees meer


Woningmarktcijfers 2024 | 24-04-2024

Ben jij op zoek naar een woning? Dan heb je het vast al gemerkt: de gekte op de woningmarkt is volledig terug. Er zijn meer kijkers voor...
Lees meer


WhatsApp Kanaal: koophuizen in Apeldoorn | 16-02-2024

Blijf op een nieuwe en handige manier op de hoogte  van het nieuwste aanbod aan koophuizen in de gemeente Apeldoorn. Volg ons WhatsApp...
Lees meer


De 8 meest gemaakte fouten bij het kopen van een huis in Apeldoorn | 13-02-2024

Een woning kopen in Apeldoorn kan de nodige risico’s met zich meebrengen. Je doet een grote investering dus het is essentieel om...
Lees meer


Bekijk alle berichten
ƒ